Modern konyhapolc

Otthon-bútor

Modern konyhapolc

A közízlés a konyhabútorokat illetően is egyre inkább tükrözi a XXI. századot. Most egy hipermodern, mégis funkcionális konyhapolc elkészítését mutatjuk be.
Ezt a 18 mm-es, mogyorószínű bútorlapból készített csodát fémlábak tartják, fönt pedig L vasak rögzítik a falhoz, amelyek nem látszanak. Az elemek éleit mindenképpen élfóliáznunk kell, de akkor igazán szép az összhatás, ha a polcok rétegeltlemez-felületével is így teszünk; ha ezt nem akarjuk, a polcok felületét elvileg pácolhatjuk is. A szekrény testét tiplikkel, nútféderekkel, illetve lamellókkal egyaránt öszszeállíthatjuk; a nútféderes módszer esetén a B elemekre számoljunk rá további 1,5 centit.

A szekrény mélységének megállapításánál fontos, hogy ha hosszabb nyakú bo rospalackokat tárolnánk benne, akkor a szekrény mélységét alakítsuk a magasságuknak megfelelően. A fiókokat természetesen fecskefarok-fogazással is összeállíthatjuk, de itt most szándékosan ugyanazt a módszert mutatjuk be, mint a szekrény összeállításánál: a nútféderest. (A fiókok alját bemart nútba csúsztatjuk a fiókkeret aljába). És még valami: a szerkezetet nem elég csak a falhoz állítani, hátlap is kell neki, különben nem tudnánk mire rögzíteni a tükröt ? amely persze nem elengedhetetlen (nem is került be a hozzávalók közé), de sokkal szebbé teszi az összhatást.EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Teljes házfelújítás
Sokszor írtunk már a ház vagy lakás felújításának valamelyik eleméről. Ritkán mutatunk be azonban egy szinte minden részletre kiterjedő felújítást. Most egy ilyent adunk közre: a Mátrai család Somogyjádon eldöntötte, megtervezte és ki is vitelezte.


Otthon-bútor
Fejleszd kutyád intelligenciáját
Ennek a varázsdobozkának az elkészítésében először csak a gazda, azután a kutyája, majd az egész család örömét fogja lelni. Töltsd meg a fiókot a négylábú kedves ropogtatnivalójával vagy gumicsontjával és kezdődhet a móka.


Otthon-bútor
Nosztalgikus csendélet
Régiből újat, újból antikoltat alkothatunk különböző anyagok felhasználásával, többféle technika alkalmazásával. Némi munkával meglepően érdekessé alakíthatjuk bútorainkat, kiegészítőinket, környezetünket.


Otthon-bútor
Hangszerrel bútorozott szoba
A közelmúltban készítette Antal György feleségével, Ágnessel lányai szobabútorát. A tervezés és kialakítás során nagy hangsúllyal esett latba a zene szeretetére való nevelés.


Otthon-bútor

Bútorrestaurálás


Otthon-bútor

Iroda a lakásban


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság