Mogyoróbárt épített a kertjében a mókusoknak egy férfi

Kert-balkon

Mogyoróbárt épített a kertjében a mókusoknak egy férfi

Kocsma mintájára készített etetőt a kertjébe mókusoknak egy amerikai férfi.

Kamerával is ellátta

Michael Dutko észrevette, hogy a mókusok rendszeresen kifosztják szomszédai madáretetőjét. Hogy a fürge kis állatok ne azt a csemegét lopják el, épített nekik egy külön kis faházat. Az aprócska építmény a „Mogyoróbár” nevet kapta és pont úgy néz ki, akár egy kocsma. A falon, mintha csak sör lenne, kiírta a különböző diófélék és magvak neveit. Van itt pisztácia, kesudió, pekándió, sőt mandula is, a mókusok pedig elfogyaszthatják azt, amelyiket éppen megkívánják.

Persze kamerát is elrejtett az etetőben, így bármikor megnézheti, mit csinálnak épp a kocsmában a kis állatkák és mikor fogy ki az élelmük.

Borítókép: Instagram/Michael Dutko, forrás: MyModernMet

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Emeletes virágláda fiókokból és lécekből
Építkezésből megmaradt anyagok, egy másik barkácsprojekt fel nem használt anyagai? Ne dobjuk ki őket, inkább alkossunk belőlük valamit. Így tett Kovácsné Vastag Andrea és férje is, akik virágládát készítettek.


Kert-balkon
Madáretetők
Ha beáll a fagy, vagy hótakaró borítja a kertet, akkor gondoskodni kell a madarakról ? még a nagyvárosok kertes övezeteiben is jócskán akad éhes csőr. De hogy ez így is maradjon, figyelnünk kell rájuk. A madárbarát kerttulajdonosok ilyenkor még kihelyeznek néhány újabb etetőt, odút, hátha szállóvendég költözik be a hideg éjszakákra.


csináld magad
Így lesz a raklapból dohányzóasztal 5 perc alatt
Nincs ötleted, mit lehetne kezdeni a régi, kopott dohányzóasztallal? Van egy felesleges raklapod? Mutatunk hozzá egy egyszerű, villámgyors megoldást!


csináld magad
Három zseniális ötlet saját készítésű postaládára
Ha szeretnéd, hogy otthonodnak egyedi postaládája legyen, készíts egyet magadnak! Nincs ötleted, hogyan vághatnál bele? Adunk hozzá egy kis inspirációt!
Ötletek

Diy madáretető


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság