Raklapból virágtartó

Kert-balkon

Raklapból virágtartó

Nézd meg hogyan készített Bence virágládát. Még ősszel is sokáig zöldellhet balkonod, hiszen sok növény van, ami a hűvösebb időt is kedveli. Barkácsolj egy ládát nekik te is!
 
Anyagszükséglet a nagyméretű ládához (75 x 21 x 18 cm)
- 4 db 72 x 7 cm-es léc
- 4 db 21 x 7 cm-es léc
- 4 db 15,5 cm x 7 cm-es léc
- 7 db 21 x 9 cm-es vagy 8 db 21 x 7 cm-es léc
- 25-30 db facsavar
- 4 db görgős kerék
- fúró a lyukak előfúrásához
- csavarhúzó vagy akkus csavarbehajtó

a kisméretű ládához (58 x 21 x 18 cm)
- 4 db 54 x 7 cm-es léc
- 4 db 21 x 7 cm-es léc
- 4 db 15,5 cm x 7 cm-es léc
- 7 db 21 x 7 cm-es léc
- 25-30 db facsavar
- 4 db görgős kerék
- fúró a lyukak előfúrásához
- csavarhúzó vagy akkus csavarbehajtó
 
raklap-lecek.jpg
 
"Nem közvetlenül ebbe ültetem a növényeket, hanem az alátéttel ellátott cserepek kerülnek bele. Így nem szükséges bélelni, teljesen vízhatlanná tenni. A méretezés úgy készült, hogy a kisebbikbe 3, a nagyobb méretűbe 4 növényekkel teli cserép fér el. Én az IKEA  INGEFÄRA agyag virágcserepeket szoktam kültérben használni. 
Ezután a lecsiszolt fadarabok méretre vágása következett. A sarkokra merevítő lécet terveztem. Erre csavaroztam fel az oldalsó elemeket. Először a rövidebb oldalak készültek el. Majd ezeket a hosszabb fa elemekkel kötöttem össze. A legvégén került rá az alja, amely a végleges tartást is biztosítja.
 
SAM_6867-1.jpg
 
A fa ládikát OBI 2 az 1-ben oldószermentes zománcfestékkel kentem le két rétegben. Így mutatós sötétszürke színt kapott, amely védi az esővíztől. Mindkét láda aljára 4 kicsi kereket csavaroztam, hogy könnyen lehessen mozgatni például a takarításnál. Szintén a mozgatáshoz, de inkább díszítésként az oldalára került egy-egy vastagabb kenderkötél fogantyú is. Ennek lukat fúrtam, belefűztem a kötelet, majd csomót kötöttem rá. Utolsó dekorációként pedig fehér színű felirat is került rá betűsablon segítségével. A feliratot kicsit halványabb, kopottas hatásúra készítettem el.""
 
SAM_7382-1.jpg
 
Bence további öteleteit megtalálod a blogján.
EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Így lesz a raklapból dohányzóasztal 5 perc alatt
Nincs ötleted, mit lehetne kezdeni a régi, kopott dohányzóasztallal? Van egy felesleges raklapod? Mutatunk hozzá egy egyszerű, villámgyors megoldást!


csináld magad
Építs kerti csobogót: szakember nélkül megoldható
Kertünk összképén sokat javíthat egy gondosan megalkotott kis csobogó. Látványra is nagyon szép, a víz lassú csorgása pedig lelkünkre is nyugtatóan hat. Nézzük, hogyan készíthetjük el mi magunk.


Kert-balkon
Magaságyás raklapokból
Egy ilyen ágyásban az a jó, hogy megművelése során nem kell hajolgatni. Raklapból készítve nem túl drága, cserébe egy többfős családot is képes ellátni zöldségekkel.


csináld magad
Így lesz az unalmas reggeliző tálcából absztrakt műalkotás
Dekoráljuk ki unalmassá vált reggeliző fatálcánkat: csak egy kis festés és akár egy modern műalkotás is válhat belőle. Még csak különleges tehetség sem kell hozzá.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság