Árnyat adó apácarács egyszerűen, s. k.

Kert-balkon

Árnyat adó apácarács egyszerűen, s. k.

Sok kertes sorház terasza nyitott az egyik vagy mindkét szomszéd felé. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készíthetünk könnyen olyan apácarácsot, amellyel a terasz zártabbá válik, s amely nemcsak a vizsla pillantások ellen véd: ha növényt futtatunk rá, árnyékot is ad.

1. A munkát az apácarács fő tartóelemeinek méretre szabásával, csapolásával és favédőszerrel történő átfestésével érdemes kezdeni.

 

2. A rács tartóelemeinek a földbe való stabil rögzítéséhez a barkácsáruházakban tudunk vásárolni rozsdamentes fémleszúrókat.

3. A fémleszúrókat a terasz pereméhez, a favázat pedig a ház oldalához megfelelő méretű tiplikkel és csavarokkal rögzíthetjük stabilan.

4. A fa tartóelemek tetejét zárjuk le bádog kupakokkal, így védjük meg őket az esőtől, nedvességtől. A rácsozathoz pedig használjunk sablont, hogy pontosan ugyanolyan távolságra legyenek egymástól a lécek.

5. A kész apácarács már csak arra vár, hogy a vadszőlő felkapaszkodjon rá és hangulatos árnyékot adjon a teraszon pihenőknek.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Kenhető szigetelők
Mind a kültéri, mind a beltéri vízszigetelési munkákat jelentősen megkönnyítik a könnyen kezelhető korszerű anyagok, amelyek alkalmazása a műszaki leírás tanulmányozása után egyszerű feladat.


Kert-balkon
Kényelmes terasz s. k.
Teraszt szerettek volna a ház mellé Kovács Istvánék Zagyvaszántón. István átgondolta, megtervezte, majd elkészítette.


csináld magad
Rusztikus pihenőhely a kertben
Mindenki vágyik egy olyan helyre, ahol megpihenhet. Ahol nincs rohanás, nincs idegeskedés, nincs zaj, csak időtlen békesség. Ebben a nyitott, ponyvával borított fészerben szinte állni látszik az idő.


Kert-balkon
Diagonál burkolat a teraszlépcsőre
Szép, bár kétségtelenül nem a legkönnyebb feladatnak lát hozzá az, aki diagonálban, azaz átlósan készül leburkolni a teraszlépcsőjét. A cikkünkben bemutatott egyszerű fogásokkal azonban igencsak megkönnyíthetjük munkánkat, csak a sorrendet kell betartanunk hozzá.


Gép- és anyagújdonságok

Öt tipp tavaszi teraszfrissítéshez
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság