Térburkolat betonkőből

Kert-balkon

Térburkolat betonkőből

A házunk elkészült, de a munkának még koránt sincs vége. A házfal tövébe, a lábazathoz körben járdaszerkezetet kell építenünk. A megfelelő szélességű és lejtésű, hézagmentes járda ?mellesleg? azt is biztosítja, hogy a lábazattól és a pincefalaktól megfelelő módon vezethessük el a csapadékvizet.


A ház körül futó járda nemcsak a biztonságos vízelvezetéshez nyújt megoldást, hanem még jobban kiemeli a házat, keretet ad neki, mint egy díszes szalag az ajándékdobozon. Éppen ezért nem mindegy, milyen anyagot választunk a burkoláshoz. Méretben és színben is átgondolt választás szükséges. Fontos szempont az időtállóság, és hogy könnyen tisztán tarthassuk. Az elmúlt években változatos megjelenési formáiknak és strapabíró anyaguknak köszönhetően egyre nagyobb teret nyertek a hazai kertekben is a betonból készült térburkolatok. A ház, a kert természetes hangulatához igazodó, valódi kőhöz hasonló megjelenésük és relatív olcsóságuk népszerűvé teszi őket.

Időtálló burkolatok

Az utak nagyon fontos elemei a kertnek, hiszen egyrészt el kell hogy jussunk az ágyásokig, másrészt a járdák mutatós, karakteres részei környezetünknek. Korábban csak a gránitkockát ismertük, de napjainkban a gazdag formaés színválaszték, valamint a variálhatóság lehetővé tesz bármilyen, egyedi ízlés szerinti megoldást. A térkövek szinte mindenhol használhatók, legyen az járda, családi ház terasza, gépkocsibeálló vagy kerti sétány. Az aszfalttal és egyéb betonozott felületekkel szemben a térkő előnye, hogy roncsolás nélkül felszedhető és javítható vagy átépíthető a lerakott felület. Hosszú élettartamú, környezetbarát termék, melynek esztétikai értéke hosszú évek alatt sem csökken. A betonból szinte bármilyen formájú elem készíthető; lehet elegáns vagy játékos, rusztikus vagy mértani. A kívánt árnyalatokat a betonba kevert ásványi anyagok összetételének változtatásával érik el. A térkövek terhelhetősége és kopásállósága különböző, ezért válasszuk a célnak megfelelő típust. A térköveket gyártó cégek nemcsak térburkolatokat, hanem számos egyéb kiegészítőt is kínálnak: paliszádokat (cölöpöket), kerti kutakat, virágládákat, szobrokat, támfalakat stb.

Harmónia és hatékonyság

A járdák, kocsibejárók, kerti utak kialakításánál csak a fantáziánk a határ, ha pedig nem tudunk dönteni, kérjük szakember segítségét. A térkövek változatossága egyedi hangulatot adhat kertünknek, hiszen a kerttervezés művészet. Egyre divatosabb faanyagot használni járólapként, de ezt a megoldást csak kerti utakhoz javasoljuk, lábazat mellé nem. Legyen összhangban egyéniségünkkel, a ház, a kert adottságaival és növényeivel, no meg a többi épülettel. Egyes cégeknél szaktanácsadást is adnak a lerakásról, valamint fektetési rajzot is készítenek az érdeklődőknek. Az alábbiakban néhány járdaépítési technikát mutatunk be Önnek.EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Amit a burkolólapokról tudni kell
Gyakran csak a szín és minta alapján választunk borkolólapot, de ez nem elegendő ahhoz, hogy a valóban megfelelő mellett döntsünk. A fogyasztók védelmében című sorozatban most erről lesz szó.


Kert-balkon
Különleges burkolatok
A kert egyszerre színtere a kertészkedésnek, a gyerekek hancúrozásának és a pihenésnek. Az igényes kerttulajdonos odafigyel a burkolat anyagára is: legyen összhangban a kert adottságaival, növényeivel és az épületekkel, no meg legyen kíméletes a pénztárcánkhoz is.


Gép- és anyagújdonságok
Időjárásálló zománcfesték
Az új Supralux időjárásálló zománcfesték a legkülönfélébb időjárási viszontagságok ellen is tökéletesen védi otthonukat, míg több tekintetben is fogyasztóbarátabb, mint elődje a Durol! Nézzük, mit tud a legújabb zománcos védelem, amely immáron mini kiszerelésben is kapható.


Gép- és anyagújdonságok
Gigantikus burkolólapok trendje
A közelmúltban ért véget Bolognában aCersaie, a burkolatok legnagyobb nemzetközi kiállítása, ahol a gyártók évről évre bemutatják újdonságaikat. A kiállítás fő üzenete – és a következő évek egyik meghatározó trendje –, hogy a burkolólapok méretei egyre nőnek.


Otthon-bútor

Kenhető szigetelők
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság