Kényeztető kádak

Kert-balkon

Kényeztető kádak

A fürdőszoba ma már nem egyszerűen a tisztálkodás helyszíne, inkább a felüdülés színtere. A fürdőtér ? korábbi mellékhelyiség szerepéből kinőve ?, mindennapjaink legszemélyesebb terévé vált. Főszereplője pedig kétségkívül a kád. Lássuk, milyen újdonságokat kínálnak a gyártók.


Minden fürdőszoba egy kicsit más. Ahhoz, hogy megtaláljuk az esztétikai és funkcionális elképzeléseinknek leginkább megfelelő kádat, alaposan nézzünk körül a piacon. A legfontosabb szempont a helyiség mérete és a nyílászárók elhelyezkedése. A pontos adatok ismeretében dönthetünk a kád formájáról: egyenes, sarok-, aszimmetrikus sarok-, kétszemélyes, sőt teljesen kör alakú kádakat is készítenek. Az anyaga sem mellékes: lehet akril, zománcozott acél vagy öntött vas. A beépítés módja ? süllyesztett vagy emelt ? is lényeges lehet. Választásunkat jórészt csak a saját igényeink, elvárásaink és anyagi lehetőségeink befolyásolhatják. A többség emellett már a környezetvédelmi, és a víztakarékossági szempontokat is figyelembe veszi.

Akril kádak

A modern fürdőszobák egyik leggyakrabban használt anyaga az akril. A kádakon kívül, zuhanykabinok, hidromasszázs termékek is készülnek akrilból. A szaniter-akril olyan különleges, hőre lágyuló műanyag, amelynek jellemző tulajdonsága a jó alakíthatóság, illetve az, hogy fehér színét megőrzi, soha nem sárgul meg, s szinte korlátlan az élettartama. Ezeket a kádakat általában egy lapból ?húzzák?, majd az alsó részére egy üvegszál erősítésű réteg kerül, amely jelentősen növeli a kád szilárdságát. Egy szaniter-akrilból készült kád harmadakkora súlyú, mint az ugyanakkora zománckád. Elsősorban a hatalmas forma- és méretválasztékban különbözik a lemezkádaktól. Az akril anyag jól polírozható, ezáltal kisebb sérüléseket is ki lehet javítani rajtuk, ugyanakkor a korrodálástól sem kell tartani. Egy akril kádnak lényegesen nagyobb a komfortérzete, melegebb hatású az anyag, és a víz hőmérsékletét is tovább tartja. A teljes anyagukban akril kádak mellett léteznek ABS-akrilból készült termékek is. Az ABS-akril technológia abban különbözik, hogy itt csak a lemez felső része tiszta akril (néhány tized mm), a többi ABS, ami másfajta műanyag. Az akril és ABS-akril kádak legáltalánosabb anyagvastagsága 3-4 mm között van, de kapható ettől vékonyabb és vastagabb lemezből készített kád is.

Acélkádak

Az acélkádak alapanyaga acéllemez, amelyet a megfelelő mélyhúzásos technológiával egy darabból történő formai kialakítás után magas hőfokon zománcoznak. Ezáltal egy új anyag keletkezik, az üvegzománcozott acél. A zománcbevonat adja a kád színét, koptató rétegét és az acéllemez védelmét. A jó minőségű zománcozás simasága, felületi egyenletessége folytán könnyebben tisztán tartható, és csökkenti a baktériumok megtelepedésének lehetőségét is.

Örökifjú zománc

Az agresszívebb vegyszerek, savak, lúgok viszont megmarhatják a felületet, ami általában a zománc mattulását okozhatja. A jó minőségű zománc rendkívül ellenálló az öregedéssel szemben. A lemezkádakat több vastagságban készítik, az olcsóbb, nagy tömegben előállított termékeknél az 1,6 mm vastagságEZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Bútorok a fürdőbe
Tölgyfafurnéros kisszekrényt és mosdótartó szekrénykét készítettünk a fürdőszobába. A munkát nagyban megkönnyítette a lapostiplimaró gép, vagyis a lamellózó. Segítségével és néhány egyszerű mesterfogással tökéletes munkát végezhetünk.


Otthon-bútor
Wellnes az otthonunkban
A pihenés és regenerálódás nagyon fontos a mindennapjainkban. Nem szabad elhanyagolnunk, különben idővel lemerülünk, mint egy régi akkus fúrógép akkumulátora. Idővel és anyagilag sem bírható a napi szaunázás, fürdőzés, lazítás, tegyük meg otthon!


Szerszám-anyag
Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!
A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.


Otthon-bútor
Olvasónk készítette
Rendszeresen kapunk leveleket olvasóinktól, hogy nem hiába adunk újabb és újabb ötleteket, tippeket. Most Suba Sándor, kiskőrösi olvasónk küldte el munkáját, amelyben sarokkádjának adott különleges arcot. Otthoni barkácsolóként is lehet szép dolgokat készíteni.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság