Csúszdás játszóház

Gyerkőc

Csúszdás játszóház

Lassan itt az ideje a kerti játékoknak. Építs a gyerkőcnek játszóházat. 

Unokáinak építette saját kezűleg – feleségével –, meglévő faanyagból és régebbi kerítéselemek felhasználásával ezt a kerti játszótornyot Naszádos Gábor. A gerendatalpakat, illetve a négy gerendaoszlopot és a csúszdát, valamint a tető fedésére a zsindelyt és a kötőelemeket vásárolták.

A faanyagot Gábor többször is átcsiszolta, nehogy a kis kezek megsérüljenek, majd felületük védelmére először sütőolajos telítést használt, utána két réteg lazurán vitt fel. Az elemeket csavarok és menetes szárak segítségével rögzítette, minden esetben maximális biztonságra törekedve.

A kapaszkodók megmaradt műanyag víznyomócsőből készültek, hőlégfúvó segítségével fazonra igazítva. Az első ásónyomtól a csúszdalap végleges rögzítéséig tíz nap telt el, de mindezt komoly tervezési időszak előzte meg.

Gábor gépész, nem ács, de az áruházakban kiállított darabokat alaposan áttanulmányozva, minden mozdulatot átgondolva, fejben elképzelve ültette át tervét át a valóságba.

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Védett homokozóláda
Többszörösen védett homokozót készített a család aprajának Juhász Tamás gyulai házuk udvarán.


Ötletek
Homokozó pihenőpaddal
Raklapból készített olyan homokozót Szabó László Várvölgyön, amely egy mozdulattal paddá alakítható.


Kert-balkon
Buldózer alakú játszótér a kertben
Németh Norberték készítették Ágasegyházán gyerekeiknek ezt a hintával, csúszdával és egy kis ügyességi pályával ellátott kerti játszóteret.


Ötletek
Kosárpalánk, focikapu, homokozó
Egy teljesen kiszáradt gyümölcsfát használt fel a kosárpalánk állványául Kerekes Fülöp (Pomáz).


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság