Autóspolc a gyerekszobába

Gyerkőc

Autóspolc a gyerekszobába

Néhány órai munkával színes autóra hasonlító polcot készítettünk a gyerekszobába, amelyre örömmel teszi majd fel a gyerek az iskolai könyveit, cuccait. Minimális ráfordítással, egy kétszázhúsz centis deszkát és néhány apróságot felhasználva készítettük ezt a hasznos ajándékot.

Anyagszükséglet

20 mm vastag fenyődeszkából

• 2 db 500×200 mm-es oldalfal • 1 db 600× 80 cm-es kereszttartó • 1 db 600×200 felső polc • 1 db 600×120 alsó polc • 12 db 80-as fatipli • minimális festék két színben • maradék parafa anyag vagy furnérlemez

Így készül a polc

Kimértük az oldalak és polcok hosszát, méretre vágtuk őket, majd felvázoltuk az oldalfalakat adó deszkalapra egy autó körvonalait.

A berajzolt vonalak mentén szúrófűrésszel kivágtuk az autóformát és rámásoltuk egy újabb lapra, majd azt is körbevágtuk.

Előbb géppel, majd pedig kézzel – 80-as csiszolóvászonnal – alaposan legömbölyítettük minden elem éleit, sarkait.

Az elemeket összekötő fatipliknek 8-as fafúróval csináltunk helyet, ügyelve a lyukak és a tiplik pontos találkozására.

Gyerekbarát festékkel (pl. Biopin vagy vizes fapác), egyszer-kétszer vékonyan átkentük a polc elemeit. Tartós használat esetén érdemes le is lakkozni.

Az elemeket összeillesztettük, a tipliket Pálma faragasztóval alaposan bekentük, így rögzítettük őket egymáshoz.

Hogy játékosságot vigyünk a munkába, apró kiegészítőket vághatunk ki 3 mm vastag parafából vagy furnérból és azt ragasztottuk a deszkára.

És íme a végeredmény: a fiúszoba praktikus dísze.





EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Üvegpolc egyszerűen
Az üvegpolcról az a vélemény járja, hogy szép-szép, de azért mégse otthoni barkácsolás tárgya, ráadásul igen drága. Nos, mint cikkünkből kiderül, mégis szert tehetünk rá. Méghozzá úgy, hogy az üveg méretre szabásával és lecsiszolásával nem kell nekünk bíbelődnünk, hisz némi utánajárással (amit ezúttal is átvállaltunk) találhatunk olcsó lelőhelyet, a szerkezet elkészítése pedig igazán gyerekjáték.


Otthon-bútor
Franciaágy raklapokból
A maradék raklapok bútorrá alakítása nagyon sok variációra ad lehetőséget. Eredeti megoldás néhány jó minőségű darabból saját ágyat készíteni a hálószobába.


Ötletek
Egyedi zuhanyzó
Sarokkád helyett zuhanyfülkét álmodtak a fürdőszobába Lévai Györgyék Budapesten.


Kert-balkon
Madáretető gyorsan
Maradék faanyagból készítette ezt a madáretetőt Tóth Imre (Lőrinci).




Otthon-bútor

Törölközőszárító










Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.



Fizessen elő digitálisan!





ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság