Egyedi darab az otthonodban: készíts rongyszőnyeget

csináld magad

Egyedi darab az otthonodban: készíts rongyszőnyeget

Otthonunk egyik különlegessége lehet egy saját magunk által készített szőnyeg. Csupán egy keretet kell készíteni hozzá, és indulhat a szövés!

Hasznosítsd újra a régi ruhákat

A rongyszőnyeg elkészítéséhez első lépésben gyűjtsd össze az alapanyagot. Ehhez tökéletes lehet néhány már nem használt textilanyag. Ezeket szabdald nagyjából ugyanolyan vastagságú szalagokra, majd ezeket csomózd össze, hogy egy hosszú fonalat kapj. Gombolyagot is készítetsz belőle, így könnyebb lesz vele bánni a későbbiekben.

Ha ez megvan, szükség lesz a keretre. Ehhez szögelj össze négy vastag lécet és a szemben lévő két oldalára szögelj szövegeket egymástól egy-két centiméter távolságra. Ezután az egyik gombolyagot húzd át a kereten úgy, hogy megakasztod a fonalat a szögekben. A két széléhez rögzíthetsz egy-egy egyenes pálcát is, hogy a szőnyeg közepe is egyenes maradjon, ne húzódjon össze. Ezután kezdődhet a szövés: keresztben húzd át rajtuk a többi textilanyagot a videón látható módon. Végül az egészet emeld le óvatosan a keretről.

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
4 egyszerű ötlet papírból gyerekeknek
Biztosan akad otthon egy kis színes papír és ragasztó. Játszatok egy kicsit a gyerkőccel!


Kert-balkon
Mogyoróbárt épített a kertjében a mókusoknak egy férfi
Kocsma mintájára készített etetőt a kertjébe mókusoknak egy amerikai férfi.


csináld magad
Bútorok raklapból: 10 olcsó és könnyen megvalósítható ötlet
Ne dobjuk ki a felelegessé vált raklapot, készítsünk belőle egyedi bútordarabot. Csak egy kis kreativitásra van hozzá szükség. Inspirálódnál? Mutatunk cikkünkben tíz ötletet!


csináld magad
Kényeztesd házi kedvenceidet: cica- és kutyabútorok saját kezűleg
Házi kedvenceink megérdemelnek egy kis kényeztetést: készíts nekik saját kezűleg bútorokat. Lehet az egy dekoratív fekhely vagy egy etető, cicád vagy kutyád biztosan imádni fogja. Mutatunk hozzá egy kis inspirációt!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság