Nem kopik ? új, kopásálló parkettalakk

Gép- és anyagújdonságok

Nem kopik ? új, kopásálló parkettalakk

A legkedveltebb padlóburkolat a parketta, az egyetlen egy hátránya, hogy a fa elöregszik, kifakul, elveszti régi fényét. Hogyan előzzük meg parkettánk elöregedését? Itt a megoldás!
A Sadolin festékgyártó és forgalmazó cég piacra dobta legújabb újdonságát, a Samba kopásálló parkettalakkot. Az új lakk alkalmas parketták és egyéb beltéri falfelületek (keményfa, fenyőfa) kezelésére. Ellenben natúr és régebben lakkozott felületek bevonására is jól használható. Rendkívülisége abban rejlik, hogy magas kopásállóságot biztosít, gyorsan szárad és könnyű vele dolgozni.
 
Felhasználása, a már ismert módon történik: előkészítjük a kezelni kívánt felületet (portól, viasztól, szennyeződésektől mentesítjük), a korábbi lakréteget csiszolással eltávolítjuk (ha szükséges, akkor géppel dolgozzunk). Végül pedig ecsettel, hengerrel felhordjuk a felújítani kívánt felületre az új lakkréteget. A teljes száradás után a szálfelhúzás eltüntetésére finom papírral enyhén megcsiszoljuk, majd a felületet alaposan portalanítjuk. A fentiekből is kiderül, nem nagy ördöngösség a régi felületeket felújítani, hogy újszerű fényükben díszítsék otthonunkat, nem kell hozzá szakembernek lenni.
 
Fontos:
- Ha szükséges, 5-10%-ban H-100 szintetikus hígítóval hígítható.
- A rétegek felhordása között 5 óra száradási időt kell biztosítani.
- A lakkozott felület a teljes átkeményedés után két nappal vehető igénybe.
- A nagyobb igénybevételű helyeken a száradás, keményedés legalább 15 nap (tornaterem).
- Kopott, rossz állapotban lévő parketta esetében javasolt alapozó használata is.
- Első lakkozás: 2-3 réteg.
- Felújító lakkozás: 1-2 réteg.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Tömörfa parketta és a laminált padló lerakása
A korszerű padlóburkoló elemek lerakásához egyre egyszerűbb módszereket dolgoznak ki. Ezek lehetővé teszik, hogy akár a teljesen kezdők is nekiláthatnak a munkának ? nekik nyújtunk segítséget összefoglalónkkal.


Szerszám-anyag
Szalagparketta lerakása egyszerűen
A belső burkolatok közül az egyik legelegánsabb a szalagparketta. Nem minden helyiségbe ajánlják azonban. Nézzük meg a csomagolásán, mekkora igénybevételt bír ki, és annak megfelelően döntsünk. Lerakása viszont roppant egyszerű: mér, vág, ragaszt, illeszt!


Otthon-bútor
Bambuszparketta lerakása egyszerűen
A bambuszparketta minden helyiségnek egyedi megjelenést biztosít. Ennek ellenére lerakása könnyű és nem igényel komoly szakmai tudást. Az illesztés tökéletes: ellenáll a normál igénybevételnek anélkül, hogy a parkettaszálak elmozdulnának egymástól.


Ötletek
Parketta vagy laminált padló
A technológia fejlődésével egyre szebb és tartósabb lamináltpadló-típusok jelennek meg, és aki választani szeretne, annak már jóval több szempontot kell figyelembe vennie. 
Otthon-bútor

Szalagparkettázás


Gép- és anyagújdonságok

Háromszor gyorsabb az ecsetnél
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság