hirdetésFények varázsa

Gép- és anyagújdonságok

Fények varázsa

 Így teszik otthonná a lakást a lámpák.

Lámpakészítő workshopot tartott Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Cordia, és a dizájnos faépítményeiről ismert HelloWood a Corvin Sétányon. Ennek apropójából a Cordia Property Management csapatának vezetőjével, Fodor Gabriellával összegyűjtöttünk 3+1 praktikus tippet azoknak, akik a lakásuk világítását szeretnék hangulatosabbá tenni.

1. A világítás fontos, foglalkozzunk vele!

Lakberendezéskor általában nem a megfelelő lámpa kiválasztását tartjuk a legfontosabb teendőnek, pedig a világításnak nagy szerepe van a hangulatos lakás megteremtésében. Egy jól megválasztott lámpa otthonossá és barátságossá, egy túl erős, hideg fényű lámpa viszont rideggé tehet egy szobát.

2. Funkció mindenekfelett

Lakásunk világítását ráadásul szobáról-szobára meg kell terveznünk. Ami működik a nappaliban, az nem feltétlenül fog jól állni a konyhánknak vagy éppen a hálószobánknak.

Nagyon fontos, hogy a világításnak a funkciót kell követnie: ha elalvás előtt szeretünk olvasni, feltétlen olyan fényerejű lámpát válasszunk az éjjeliszekrényünkre, amely mellett nem kell erőltetnünk a szemünket. A konyhapult fölött sem a lágy hangulatvilágítás a legjobb, hiszen jó, ha főzéskor – gondoljunk csak az aprításra! – pontosan látjuk, mit csinálunk.

3. Lakásfrissítés egyszerűen: cseréljünk lámpát! - Lámpatrendek 2019

Mint minden divat, úgy a lámpatrendek is változnak. Elég csak a csillárt vagy az állólámpát lecserélnünk egy trendi darabra, máris korszerűbb lesz az összhatása az otthonunknak. Ez lakásunk kiadásakor, de a saját otthonunk felfrissítésekor is jól jöhet. Lássuk, idén miből érdemes választani!
    Fémes csillogás – 2019-ben nagyon divatosak az arany részletekkel készülő lámpák, legyen szó lágy, aranyszínű állólámpáról, vagy egy fekete lámpáról, aminek csak a belseje van aranyra színezve.

Egy ilyen hangsúlyos darab arra jó, hogy a figyelmet a nappalink bizonyos részeire irányítsuk. Egy látványos csillár a kanapé vagy az étkezőasztal fölött például zseniális választás.
    Szögletes vonalak, geometrikus formák, indusztriális hangulat – Egy karakteres, feketére festett, fémből készült, geometrikus formájú lámpa olyan lesz a lakásunkban – lógjon akár alá a mennyezetről, vagy legyen a falra szerelve – mint egy műalkotás.

A legjobban ezek a típusú lámpák a konyhában és az étkezőben mutatnak. Aki igazán Instagram-barát otthont szeretne, idén választ egy ilyen darabot.

    Látványos izzók – A nagyméretű vintage izzók barátságos hangulatot és lágy fényeket hoznak a lakásba.

Akár egyetlen ilyen jellegű LED izzó is jól mutat, de aki beleszeret ebbe a stílusba, az csillárokat is talál idén a piacon.
    Légiesen könnyed – A minimalizmus egy ideje már divat, és 2019-ben is itt lesz velünk. Letisztult vonalak, világos színek jellemzik ezt a lakberendezési stílust.

Nappaliban, konyhában vagy hálószobában is jól mutatnak ezek a lámpák, annyi a fontos, hogy a minimalizmus jegyében hagyjuk érvényesülni az egyszerű vonalvezetésű lámpánkat: például, ha éjjeliszekrényre helyezve használjuk, ne pakoljuk körbe felesleges kacatokkal, ha pedig a nappaliban, akkor ne nyomjuk el óriási képekkel.

+1: Nyári este a teraszon

„Egyetlen Cordia-lakás alaprajzából – még a legkisebbekből sem – hiányozhat az erkély, 2019 nagy lakberendezési slágere pedig a szabadtéri hangulatvilágítás lesz” – mondja Fodor Gabriella. Egy jól megválasztott hangulatfénnyel különösen barátságossá tehetjük a teraszunkat. Ne csak fényfüzérekben gondolkodjunk idén: miért ne kerülhetnének napelemes kültéri állólámpák, csillárok, asztali lámpák a teraszra?
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Hangulatlámpák lufiból és fonalból
Gyönyörű és egyszerű lámpákat készíthetünk Tanai Gyöngyi (Budapest) leírását követve.


Gép- és anyagújdonságok
Melyik fűtésfajta a leggazdaságosabb?
Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa?


Ötletek
Olvasólámpa vízcsőből
Ami valakinek hulladék, az másnak kincs. Ennek jegyében nemcsak használható, hanem határozottan mutatós lámpát alkotott Kis László Szarvason.


Ötletek
Griffes lámpa
Lánya szobájába szeretett volna hangulatvilágítást Kurucz Bálint Veszprémben.


Gép- és anyagújdonságok

Extrém dízájn lámpák
Otthon-bútor

Ünnepi kivilágítás
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság