A burkolatok Y-generációja

Gép- és anyagújdonságok

A burkolatok Y-generációja

A technológiai fejlődésből a burkolóanyagok sem maradnak ki. Lássuk, mitől vonzóak az újdonságok: a V-fuga, az LVT és a ceramin!

Sokan szeretünk a jól bevált anyagokhoz fordulni, ha lakberendezésről van szó, pedig a technológiai fejlődés az építőipart sem hagyja érintetlenül. Manapság számos alternatív megoldás váltja fel a régi burkolóanyagokat. Vajay Ildikó, a Praktiker kategóriamenedzsere szerint érdemes feltérképezni az újdonságokat, ha új padlóról álmodozunk.

A parketta utóda

A parkettát nem véletlenül szorította ki a dobogó felső fokáról a laminált padló, mely napjainkban a legnépszerűbb burkolat. Legfőbb előnye a rendkívül egyszerű, gyors lerakás. Nem igényel különösebb szakértelmet, és elég nehéz elrontani, hiszen a ragasztást nem igénylő klikkes rendszer segítségével bárki elboldogul a feladattal. Ráadásul a valódi fa parkettával szemben a laminált padló nem igényel csiszolást, lakkozást. Mivel vékony, akár meglévő kőburkolatra is lerakható anélkül, hogy azt el kellene távolítani. Az óriási színválasztéknak hála mindenki megtalálja a saját lakókörnyezetéhez illő színt és mintát. A laminált padlón ráadásul antisztatikus réteg is található, ezért könnyű tisztítani és taszítja a port. A faburkolat meleg hatást kelt a lakásban, és sétálni is kellemesebb rajta, mint a kövön. Többnyire természetes anyagból készül, ami biztosítja az egészséges beltéri klímát.

Illúzió a lábunk alatt

Az úgynevezett V fugás lamináltpadló paneljei valódi fa hatását keltik a különleges marásnak köszönhetően. A lapok látszatra jól elkülönülnek és nem alkotnak homogén felületet, ezért mesterien utánozzák az elegáns parkettát. Ez a típus vízálló lakkal van bevonva, így növelve a termék élettartamát. Fény- és UV-álló, napfény hatására nem színeződik el, kopásálló és minőségét hosszú időn keresztül megőrzi. Alátétek alkalmazásával hangszigetelő hatása is növelhető. Tehát ha számunkra még mindig a parketta a legszebb látvány, de olcsóbb és egyszerűbb megoldást szeretnénk, válasszuk ezt a típust, mely számos színváltozatban elérhető a Praktiker áruházakban.

Varázsszó: vinyl

A műanyag padlóburkolatnak kellett némi idő, míg kinövi gyerekbetegségeit. Az új vinyl generáció gyűjtőneve LVT (ez a Luxury Vinyl Tiles, magyarul fényűző vinilcsempe rövidítése) burkolat, s már csak az előnyös tulajdonságokat hordozza. Műanyag helyett ásványi anyag alapú és nem tartalmaz klórt, ami padlófűtés esetén a levegőbe kerülhet, és egészségre ártalmas. Ez a termék is klikkes rendszerű, azaz leraláskor a lapokat egymásba pattintjuk, ragasztást nem igényel. Meleg hatású, a kőnél kényelmesebb, puhább járófelületet biztosít. Modern konyhába, gyerekszobába is ajánlott. Nagyon változatos megjelenésű, kő- és fahatású, illetve modern, mintás megoldások is fellelhetőek.

Csempe helyett

Napjainkban a fürdőszoba is lehet otthonos, meghitt hangulatú, hála a burkolatok új generációjának, mely felválthatja a hideg hatású csempét. A ceramin a laminált padló vízálló változata, melyet akár a falon, akár a padlón alkalmazhatunk. A vinylpadló szintén jó megoldás, van hagyományosan ragasztható és öntapadós alátétre rakható változat is, aminek köszönhetően hosszú életű, modern fürdőszobapadlón járhatunk. Játékos, merész, de akár finom, lágy minták közül is választhatunk a Praktiker áruházaiban.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
újHÁZ Centrum: egymillió forintos ajándékutalvány
Az idén 20 éves újHÁZ Centrum nem mindennapi módját választotta a jubileum megünneplésének.


Gép- és anyagújdonságok
Padló, a szoba dísze
A lakás, az iroda vagy az üzlet dísze lehet a megfelelő színű és minőségű padlóburkolat. Érdemes figyelni a laminált padlók tartósságát és minőségét is jelző kopásállósági számra, amely minél nagyobb, annál tartósabb lesz a burkolat a lábunk alatt.


Gép- és anyagújdonságok
Kreatív támogatás tetőfelújítóknak és -építőknek
Sok esetben a tetőfelújítást vagy -építést tervezők még megbecsülni sem tudják, hogy mennyibe fog kerülni az új tető. Egy új számítógépes alkalmazás megoldást kínál a problémára.


Gép- és anyagújdonságok
3 funkció egyetlen készülékben
A Bosch egyik legújabb fejlesztésű szerszámgépe egyszerre három funkcióra képes. Fúrókalapács, fúrógép és csavarozó. A Bosch Uneo 14,4 Voltos Li-Ion akkus technológiával van szerelve, ami csak még kézenfekvőbbé teszi, hogy ezt a szerszámgépet válasszuk!


Gép- és anyagújdonságok

Így neveld a pázsitodat!


Gép- és anyagújdonságok

Ütvefuró erőművészek


Gép- és anyagújdonságok

Tippek tökéletes tanulósarokhoz


Gép- és anyagújdonságok

Megújul a Céliane szerelvénycsalád


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság