Brazil életérzés ihlette riói színek

Gép- és anyagújdonságok

Brazil életérzés ihlette riói színek

A lakásfelújítás során a falakat is új színekbe öltöztetjük. Az idei trend az egyedi dekoráció és a több szín kombinálása egy falfelületen.

A Poli-Farbe Kft. hazai tulajdonú festékgyár hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a szakembereken túl a hobbi felújítók és festeni vágyók kedvét is meghozza a felújításhoz. A fő szempont az, hogy termékeik maximálisan kielégítsék a vásárlók igényeit, termékfejlesztései pedig arra irányulnak, hogy könnyen, gyorsan, ugyanakkor szép és tartós felületeket alkothassunk otthonukban. A festékgyár tapasztalatai szerint a felújítók egyre fogékonyabbak az egyedi megoldásokra, a színek kombinálásra, és egyre határozottabbak színválasztáskor is. Már nem az évekig uralkodó mediterrán hangulatot keresik, ráadásul több olyan tévhit, mint például „a szürke unalmas, vagy a kék hideg szín” is megdől lassan.

A Poli-Farbe Kft. visszajelzései alapján a vásárlók felújításról való gondolkodása is változóban van. Manapság egyre népszerűbb a „csináld magad” elv, amely költséghatékonysága mellett a fantáziánk szabadon engedéséről is szól. A lakásfelújításban is kiteljesedhet egyéni stílusunk.

Ma már léteznek olyan festékek a piacon, amelyekről nem a kellemetlen festékszag és a hosszas takarítás jut eszünkbe. A Poli-Farbe Platinum egyrétegű, színes beltéri falfesték felhasználóbarát tulajdonságainak köszönhetően – egyrétegű, csepegésmentes, nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet, illatosított – könnyű és játékos felújítást tesz lehetővé. Az a régi berögződés is egyre inkább feledésbe merül, hogy az egész lakást festik ki a felújítók négy-öt vagy még több évente. Napjainkban egyre gyakrabban alakítják otthonuk stílusát, egyszerre csak egy helyiséget vagy csak egy-egy falat kiemelve, más színeket és kiegészítőket használva.

A festékgyár piaci ismeretei és eladási tapasztalatai szerint a 2016/2017-es évben az alábbi trendek figyelhetőek meg, amelyek a kreativitáson túl az aktuális divatszínek megjelenésének is köszönhetőek:

A 2016-os év újdonsága: a brazil életérzés ihlette riói színek

A Poli-Farbe Platinum új, riói színárnyalatai vidámak, játékosak és élettel teliek, akár a nyári olimpia. A riói színpalettát nyolc új szín alkotja, amelyek a meglévő színskálát egészítik ki.

A sárkányfüzér (S70) élénk, telített sárga, amely felhívja magára a figyelmet, míg a papagájvirág (P40) egy okkeres mustársárgába hajló árnyalat, amely erőt sugároz.

A brazil csuporka (BC30) könnyed és megkerülhetetlen rózsaszín, amely 2016-ban már nem csak a babaszoba, hanem akár a nappali főszíne is lehet. A narancsosvörös brazil akác (BA50) intenzív telítettsége elsőre talán meglepő, de jól megválasztott kiegészítő színekkel igazán nagyvonalú, élettel teli enteriőrt teremthetünk vele.

A maracuja virág (M50) türkizkékes árnyalatával minden stílusú beltérhez kiválóan passzol. A brazil menta (BM50) egy türkiz zöldbe hajló árnyalat, amely könnyed és légies, a falra felfestve a nyarat idézi. A hamvaska (H20) gyönyörű melegszürke árnyalatával a modernebb és a klasszikus enteriőrökhöz is jó alap lehet. A barna orchidea (BO40) pedig biztos választás azoknak, akik a földszíneket kedvelik.

Színre színt

A 2016-os színtrendeket uniszex színpaletta jellemzi, a trendek egyértelműen a nemek közötti egyensúlyról szólnak. A színek az elsődleges árnyalatoktól sokkal izgalmasabb irányba mozdultak el. A sárga helyett okker, a piros helyett korall, a zöldek és kékek helyett türkizes árnyalatokat találunk. A meghökkentő élénk színek mellett divatosak a pasztell árnyalatok és a földszínek is, utóbbiakat viszont érdemes élénkebb tónusokkal kombinálni.

Az örök fehér és a szürke hangsúlya

A fehér, mint alapszín egyre erősödő jelentőségű, az élénk, vad színeknek, valamint a pasztelleknek is tökéletes kiegészítője. Tisztaságot és letisztultságot sugároz. Bármilyen élénk árnyalatot is használunk a falakon, fehér bútorokkal, fehér lábazattal és fehér ajtóval tökéletesen meg tudjuk szelídíteni a legvadabb árnyalatokat is.

Kedvelt és trendi alapszínnek számítanak a melegszürke árnyalatok, amelyek manapság már nem csak a minimalista tereket uralják. Fehérrel és meleg színekkel kombinálva, akár a falakon, akár kiegészítőkben elegánssá tesznek bármely stílusú enteriőrt.

Pasztell-álmok

Az idei trend fontos szereplői a pasztellszínek. Finomak, elbűvölőek, akár egy hűsítő fagyi a kánikulában. Idén már nemcsak a gyerek- és hálószobákban képzelhető el egy pasztellszín a falakon, hanem a nappalik domináns színe is lehet. Megfelelő színekkel (fehérrel, szürkével, bézzsel) kombinálva finoman elegáns hatás érhető el használatukkal.

A föld és természetes színek nyugtató hatása

A földszínek mindig is kedveltek lesznek a felhasználók körében, ezért igazából nem tudnak kimenni a divatból. Az idei trendek azonban arra buzdítanak, hogy a földszíneket is bátran keverjük merészebb árnyalatokkal. Az igazán bevállalósak erősebb színekkel, a visszafogottabbak pasztellszínekkel próbálkozhatnak. A tökéletes végeredmény érdekében azonban az arányokon érdemes elgondolkodni. Erősebb színeket kisebb felületen használjunk, míg a pasztell árnyalatokat bátran vállalhatjuk nagyobb, egybefüggő falakon is.

Egyedi megoldások a falakon, dekoráljunk bátran saját kezűleg!

A falfestési technikák idén már nem csak abban merülnek ki, hogy különböző színűre festjük a falakat egy szobán belül. Az ismert csíkos falfestésen túl hódítanak a különböző geometrikus minták, amelyeket maszkolószalag segítségével tudunk létrehozni.

Divatos a félig megfestett – ún. befejezetlen – falfestés is, amelynek pont az a lényege, hogy úgy tűnik, mintha csak félkész lenne.

A különböző stencilek – saját kezűleg készített vagy készen vásárolt – használatával pedig csak a képzelet szabhat határt a falak dekorálásának.

A Poli-Farbe hazánk egyik utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv- szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 10 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A Poli-Farbe a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója.

Bővebb információk a termékekről:

www.polifarbe.hu

www.platinumdecor.hu

www.platinummalfestek.hu

(PR)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Így dobjuk fel az unalmas komódot
Aki szereti a szépet, örömmel barkácsol és fest, az új színekkel és anyagokkal frissítheti fel maga körül az egyhangú falakat, bútorokat. Most egy komód megújulását mutatjuk be, az alkotó Nagy Viktória.


Szerszám-anyag
Lakásunk falai
A lakás elemei közül alighanem a fal az, amelyet a legkevesebb figyelemre méltatunk. Pedig nélküle nem létezne maga a lakás sem, anyaga, minősége, vastagsága, szigetelt vagy szigeteletlen volta pedig nagyban meghatározza (fűtési-hűtési) kiadásainkat, befolyásolja hőérzetünket és ennek következtében kihatással van a közérzetünkre is.


Gép- és anyagújdonságok
Forradalmi boronafal!
Construma-újdonság díjat kapott a Grand-Ács Kft. újonnan kifejlesztett boronafalas falszerkezetéért. A cég a hagyományos építési módok megtartása mellett az egyre fokozódó műszaki igények kielégítése érdekében alkotta meg a forradalmi újdonságot.


Otthon-bútor
Fal egyedi üvegtéglákkal
Házvásárlás után teljes felújítást végeztek Laczi Róberték Szegeden, és a fürdő, valamint a mellékhelyiség ajtaja feletti falszakaszt „dobták fel” ezzel a saját gyártmányú üvegtégla-kreációval.


Szerszám-anyag

Üvegtéglafal-építés
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság