Izgalmas fürdőszoba

Gép- és anyagújdonságok

Izgalmas fürdőszoba

Nem szokványos fürdőszobai motívumot mutatunk most be, amelyben a természetes formájában beépített fa vonzza magára a figyelmet.

Több fürdőszobát is felújított már Teleki Tibor (Szászvár), talán nem függetlenül attól, hogy sokféle szakipari munkában jártas. A képeinken látható fürdőszoba átalakításakor is egyedi igényeket vett tekintetbe. Az első lépés – szokás szerint – a régi burkolat eltávolítása volt. Ezt követte a víz- és szennyvízvezeték újjáépítése, majd az elektromos vezetékek cseréje. Miután megszáradt a vakolat, felragasztotta az új burkolatot. Ezután beépítette a szanitereket, majd jöhettek a bútorok. Tibor ismerősei természetkedvelő emberek, gyakran kirándulnak, szeretik a természetes formákat és a régi bútorokat. Ezért kézenfekvő volt, hogy a berendezési tárgyak készítésekor amennyire csak lehet figyelembe vegye mindezt.

 

1. A burkolattal a régi vakolat is levált, az újhoz – lévén vályogfal – rabichálóra is szükség volt.

 

2. A berendezési tárgyakhoz Tibor kisebb farönköket és egy régi tálalószekrény darabjait használta fel.

 

3. A tükör kerete, a lámpa és a tartópolc megőrizte a fa természetes vonalait és formáit.

 

4. Egy régi szekrényke képezi a mosdó alatti beépített elem alapját, de a keret itt is farönk.

 

5. A tálalószekrény egyben térelválasztóként is funkcionál, leválasztva a mosdót a zuhanyzóról.

6. A zuhanyzó bármelyik modern fürdőben megállná a helyét, csak ritkán található mellette fatörzs.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Legyen modern fürdőszobánk
A fürdőszoba egyre fontosabb helyszíne életünknek, és hagyományos funkciói mellett a felüdülés és a kikapcsolódás helyszíne is. A Geberit számtalan kreatív kivitelezési lehetőséget és tökéletesen formatervezett kiegészítőket kínál fürdőszobánk átalakításához.


Otthon-bútor
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.


Otthon-bútor
Láthatatlan szerelőajtók
Sok lakásban előfordult már, hogy a rosszul bekötött lefolyó miatt az egész kádat ki kellett bontani. Pedig van egyszerűbb megoldás is: pattintós vagy mágneskapcsokkal megoldhatjuk a burkolatok mögötti szerelvények ellenőrzését, a mosógépek és a fürdőkád bekötéseinek vizsgálatát, a rejtett vízóra leolvasását.


Otthon-bútor
Spóroljunk a melegvízzel
A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.
Otthon-bútor

Wellnes az otthonunkban
Otthon-bútor

A fürdés új élménye


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság