LED-re váltott az IKEA

Gép- és anyagújdonságok

LED-re váltott az IKEA

Az IKEA 2015 szeptemberétől a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cserélte. A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri.

– A LED forradalmasította a világításipart. A háztartások energiakiadásai folyamatosan emelkednek, csakúgy, mint a világ energiaigénye, így a LED-eknek nagy szerepe van az energiacsökkentésben. Azon hitünkre alapozva, miszerint mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy fenntarthatóbb életet élhessen, biztosítani fogjuk, hogy LED-es termékeink ára az emberek többsége számára megfizethető legyen – mondta Steve Howard, az IKEA Csoport fenntarthatósági vezetője.

– A LED a dizájn világát is forradalmasította. A kisméretű diódák szinte bármely termékbe beilleszthetők, így téve lehetővé az eddigieknél kisebb, vékonyabb felépítésű és jóval szabályozottabb fénykibocsátású lámpák megalkotását – tette hozzá Björn Block, az IKEA világítási üzleti területének választékmenedzsere.

A LED-technológia minőségi fénykibocsátást tesz lehetővé és megoldásokat biztosít az eltérő világítási igényekre a világ bármely pontján. A vásárlók meleg és hideg tónusú fény közül választhatnak, és szinte az összes izzó szabályozható fényerejű. A minőségi izzók minden lehetséges formában és méretben elérhetők. Az IKEA és beszállítói komolyan odafigyeltek a LED-es izzók teljesítményének fejlesztésére. Az eredmény: egyedülálló fényhatás.

– Sokat dolgoztunk azon, hogy a vásárlóink könnyedén megszeressék a LED-es termékeinket, és amikor a hagyományos izzók kiégnek, azokat LED-del pótolják. Tehát azért, mert többé nem kaphatók nálunk hagyományos izzók, nem kell lecserélned a kedvenc lámpádat! – nyugtatott meg mindenkit Jeanette Skjelmose, az IKEA világítási területének üzleti vezetője.

– A fény az életünk és az otthonunk rendkívül fontos része. A »Szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára« víziónk a gyakorlatban azt jelenti, hogy új világítási technológiákat alkalmazunk és azokat jobb termékek kifejlesztésére használjuk. A kihívást ezeknek az új termékeknek a mutatóssá, fenntarthatóbbá és megfizethetővé tétele jelenti. Az IKEA teljes mértékben a LED-technológia mellett kötelezi el magát, így 2015. szeptember 1. óta büszkén állhatunk a világ elé és mondhatjuk: világítási választékunkat 100%-ban LED-esre cseréltük” – foglalta össze Jeanette Skjelmose.

TÉNYEK AZ IKEA-LEDEKRŐL (LED = Light Emitting Diode – fénykibocsátó dióda, azaz félvezető)

•              Ha egymillió ember csak egy-egy hagyományos izzót cserélne LED-re, a szén-dioxid-kibocsátás annyival lenne kisebb, mint ha éves szinten 3900 autóval kevesebb futna az utakon. Ez a mennyiség 4400 háztartás éves áramfogyasztásának felel meg.

•              Akár 20 évig is használhatók, és a hagyományos izzóknál 85%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.

•              A LED-es izzók szinte bármilyen formában és méretben elérhetők, így a régi lámpákhoz is használhatók.

•              Valósághűen jelenítik meg a színeket és egyenletes fényt biztosítanak.

•              A lámpa felkapcsolásakor azonnal teljes fényerővel világítanak, és többféle színhőmérsékletű – melegtől a hideg napfényig – fényt kibocsátó izzók léteznek.

•              Nem tartalmaznak higanyt.

•              Újfajta dizájnmegoldások kialakítását teszik lehetővé.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Energiatakarékos fényár a szekrényben
Miért kéne vakon tapogatóznunk, amikor benyúlunk a szekrényünk akasztós részébe, hogy kivegyünk egy kabátot? Íme a megoldás.


Ötletek
8 tipp, hogy jól aludj
Az álmatlanság és a rossz alvási szokások, az elalvási rutin hiánya egyre jelentősebb egészségügyi problémát jelentenek.


Otthon-bútor
Csalogasd otthonodba a tavaszt az IKEA-val!
A tavasz mindig az újrakezdés időszaka, amikor a hosszú tél után nemcsak a természet és mi magunk, de otthonunk is igényli a megújulást. Hogy friss tavaszi hangulatot csempéssz az otthonodba, nem kell mást tenned, csak látogass el az IKEA tavaszi vásárára.


Otthon-bútor
Geometrikus polcrendszer LED-világítással
A 150×85 centis polcrendszer hat, különböző méretű és alakú polcüregből áll.


Gép- és anyagújdonságok

Sérülésveszélyes a hinta, visszaveszik
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság