hirdetésFelújítás törhetetlen „üvegezéssel”

Gép- és anyagújdonságok

Felújítás törhetetlen „üvegezéssel”

Frissítsük fel kicsit kertünk látképét a törhetetlen álüvegként is ismert, sokoldalúan felhasználható polikarbonát lemezekkel, hogy minél több időt tölthessünk a szabadban!

Világos, ám mégsem szabadtéri úszkálásra vágyunk kerti medencékben? Szeretnénk befedni az eső ellen teraszunkat vagy világosabbá tenni barkácsműhelyünket? Esetleg a kocsibeállónk fölé készítenénk előtetőt? Munkára fel!

A nyári záporban egy frissítő limonádé a szabadban? Igen!

Mindenkivel előfordult már, hogy a grillparti előtti órákban végül le kellett mondania a mulatságot a hirtelen jött zápor miatt. Többé nem kell ettől tartanunk, hiszen az általánossá vált textilből készült napellenzők helyett alkalmazhatunk polikarbonát lemezekből épített előtetőt is a teraszunk fölé, hogy esős időben se kelljen lemondanunk a kedvenc könyvünk mellé a szabadban elszürcsölt limonádénkról. Ha pedig ezek után télen sem szeretnénk lemondani a virágokkal benépesített teraszunkról, előtetőnket könnyedén fedett télikertté bővíthetjük a rugalmasan alakítható polikarbonát lemezekkel, amelyek akár friss halványzöld, vagy meleg bronz színben is elérhetőek.

Barkácsoljunk a szabadban!

A hideg tél beköszöntével senkinek sincs kedve a fűtetlen kerti faházban fagyoskodni, de a jó idő közeledtével mégis szívesen barkácsolnánk? Építsünk elbontható polikarbonát barkácssarkot! Akár teljes egészében fedett, akár csak három oldalon zárt helyiségre gondolunk, a polikarbonátok segítségével ezt is megvalósíthatjuk! Mivel világos felületről beszélünk, a világítás miatt sem kell aggódnunk. A kialakítható ablakok, vagy teljes egészében elhúzható oldalfal esetén még a frissítő szellőt is élvezhetjük munka közben. A lemezek könnyen takaríthatóak, elbontható szerkezetűek, sőt, akár újra felállíthatóak a jövő nyár közeledtével. Miért ne fognánk bele máris a munkába?

Fedett kocsibeálló eső és jég ellen

Meglehet, hogy kertünk kialakítása miatt csakis nyitott területen tudjuk parkoltatni az autónkat. Vagy szerencsés esetben új autó érkezik a családba, de csak egy férőhelyes garázzsal rendelkezünk, így az egyik járgányunkat fedetlenül kell elhelyeznünk? Pár órás munkával könnyedén összerakhatjuk a beálló fölé, a könnyen mozgatható, csekély önsúlyú Multiclear polikarbonát lemezekből, a vadonatúj előtető-szerkezetünket, amely ráadásul a nyári záporoktól és a jégeső okozta kártól is óvja gépjárművünket! Így nem kell méregdrága, fából vagy fémből kialakított garázsra, jég okozta kárjavításra, vagy esetleg egy újabb tároló bérleti díjára költenünk!

Fedett medence, amelyben lubickolás közben is napozhatunk? Lehetséges!

Nagy dilemma, így a nyár közeledtével, hogy a meleg napokat elviselhetőbbé tevő kerti medencék közül, inkább a nyitott vagy a fedett verziót válasszuk. A nyitott medencék olcsóbbak, ám kisebbek, hogy az undok bogarakról ne is beszéljünk. A fedett medencék nagyobbak, nyilván egész évben élvezhetőek, ám nyáron a napsugarakat és a meleget nem igazán élvezhetjük fürdőzés közben. Erre nyújtanak köztes megoldást a medencék befedésére is alkalmas, világos polikarbonátok (törhetetlen álüvegek), amelynek segítségével végre elfelejthetjük a nehéz, többszörösen alátámasztott, repedező üvegborításokat! Az UV védelemmel is ellátott polikarbonátok a hagyományos üvegnél sokkal könnyebbek, egyszerűbben tisztíthatóak, olcsóbbak (a kevesebb alátámasztás miatt) és a félresikerült labdázások okozta törésektől sem kell tartanunk. Így végre egyszerre élvezhetjük a nyitott és fedett medencék előnyeit is, a polikarbonátokból kialakított teljesen fedett szerkezetnek vagy a részleges fedést biztosító előtetőnek köszönhetően!

Keressük a minőséget!

Számtalan helyen hozzájuthatunk már olcsó, ám silány minőségű polikarbonátokhoz, de ha valóban időtálló minőséget keresünk, válasszuk az eredeti Multiclear lemezeket! Mi lehetne jobb garancia a minőségre, mint a hazai forgalmazás kezdete óta értékesített közel egymillió négyzetméter Multiclear polikarbonát lemez?

Bővebb információ: aplast.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Üveg helyett polikarbonát
Átlátszó, mint az üveg, de nehezebben törik, könnyebb, és sokszor olcsóbb is nála. Ez csak néhány ok, miért válik a polikarbonát egyre ismertebbé és népszerűbbé.


Ötletek
Saját tervezésű kocsibeálló
Szükségessé vált egy kocsibeálló építése Vass Zoltánéknál Keszthelyen. Zoltán megtervezte, majd megépítette. Az összeszerelésnél a család is segített.


Kert-balkon
Térkövezett gépkocsibeálló tárolóval
Akinek kertes háza vagy nyaralótelke van, előbb-utóbb keres valamilyen árnyékolási megoldást a gépjármű számára, hogy védett helyen legyen az időjárás viszontagságaitól. Ha nincs az épületben garázsnak hely – vagy van, de már nem elegendő a család gépkocsi-flottájához –, akkor a ház valamelyik oldalához célszerű hozzátoldani a beállót. Így teret is nyerhetünk és a költségek is alacsonyabbak.


Ötletek
Barátságos faterasz
Egy rokona kérésére készített a kertre néző régi, fémvázas, műanyag hullámlemezzel fedett terasz helyett egy barátságosabbat fából Teleki Tibor Szászváron.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság