Legyen az ajtód a díszleted

Gép- és anyagújdonságok

Legyen az ajtód a díszleted

Különleges pályázatot írt ki a Hörmann Hungária Kft. a Visart és a Modart Művészeti Iskolákkal közösen az intézmények hallgatói számára.

Egy beltéri ajtónak sokszor nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget, pedig ezek a termékek azon kívül, hogy formájukkal, kialakításukkal biztonságot sugallva védik otthonainkat, fontos dizájn elemként is szolgálhatnak.

Ezen kíván változtatni a Hörmann Hungária Kft., amely a tehetségek gondozását, felkutatását és támogatását tűzte ki céljául a 2015-ös évre, aminek részeként ötletpályázatot hirdetett meg a Visart és Modart Művészeti Iskolákkal közösen.  A pályázatban a cég egyik legnépszerűbb termékére – a ZK beltéri ajtóra – kell a hallgatóknak meghatározott témakörben művészeti alkotást készíteniük. Az elkészült pályaműveket Kovács Csaba építész vezetésével a művészeti iskolák és a Hörmann képviselői bírálják el.

A közel egymillió forint összdíjazású pályázat célja a kreatív, fiatal tehetségek megtalálása, támogatása és bemutatása a szakmai sajtó és a nagyközönség felé. A pályázat részeként a Hörmann ZK típusú beltéri ajtótípust kell megfestenie a pályázó hallgatóknak, az ember és környezet, az innováció, Magyarország és a non-figuratív ábrázolás témaköreiben. Az elkészült műveket neves szakmai zsűri bírálja el, az eredményt pedig a Construma szakkiállításon mutatja be a cég a nagyközönségnek. A Hörmann Hungária Kft. a megfestett ajtók értékesítésére jótékonysági árverést szervez az év folyamán.

 – A Hörmann Hungária Kft. számára kiemelten fontos a tehetségek gondozása. Folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan kezdeményezések és projektek részesei lehessünk, amelyek segítik a felnövekvő generációkat, és a legrászorultabbak erős támaszai. A művészeti iskolákkal közösen elindított ötletpályázat új, izgalmas vállalkozás a Hörmann Hungária Kft. életében. Mi úgy gondoljuk, hogy termékeink azon kívül, hogy biztonságot, funkcionalitást visznek az emberek életébe, széppé, moderné is tehetik otthonaikat. Éppen ezért nem csak az ajtókban, hanem garázskapukban is számtalan színvariációval állunk a piac rendelkezésére – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

– Nagyon megörültünk a Hörmann Hungária Kft. kezdeményezésének. Egyrészt kíváncsian várjuk, hogy a diákok hányféle szempontból fogják megközelíteni a témákat, másrészt egy szépen megfestett ajtó különleges hangulatot adhat a lakásnak. Nagyon tiszteletreméltónak találjuk a Hörmann kezdeményezését, hogy bemutatkozási lehetőséget ad fiatal tehetséges diákoknak, és munkájukat elismerik a pályázatban meghatározott összeggel. Mindenkit arra biztatok, hogy a Construmán látogasson el a Hörmann standra és nézze meg az ajtókat, a Facebook oldalon pedig szavazzon arra az ajtóra amelyik leginkább elnyeri a tetszését! – egészítette ki Tömpe Lia, a Visart Művészeti Akadémia és a Modart Művészeti és Divatiskola főigazgatója.

A művészeti pályázat eredményhirdetését április közepére, a a Construma szakkiállításra időzíti a Hörmann, ahol az első három helyezett mellett egy közönségdíjast is jutalmaznak, akire a cég Facebook oldalán szavazhatnak az érdeklődők.

A pályázat első helyezettje 300 ezer, második 250 ezer, harmadik 200 ezer, míg a különdíjas 150 ezer forintos pénzjutalomban részesül.

További információt a Hörmann termékeiről a www.hormann.hu oldalon, a kiállításról pedig a www.construma.hu-n találhatunk.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Teraszajtó cseréje: hideg, meleg kint marad!
A nyílászárókkal szemben számos elvárásunk van. Álljanak ellen a szél és eső, a hó és jég, a hideg és a kánikula okozta megpróbáltatásoknak, üvegfelületeiken engedjék át a fényt, és évtizedekig működjenek zavartalanul. Ehhez előbb-utóbb cserélnünk kell őket. Lássuk, hogyan!


Otthon-bútor
Láthatatlan szerelőajtók
Sok lakásban előfordult már, hogy a rosszul bekötött lefolyó miatt az egész kádat ki kellett bontani. Pedig van egyszerűbb megoldás is: pattintós vagy mágneskapcsokkal megoldhatjuk a burkolatok mögötti szerelvények ellenőrzését, a mosógépek és a fürdőkád bekötéseinek vizsgálatát, a rejtett vízóra leolvasását.


Gép- és anyagújdonságok
Bejárati ajtó a Hörmanntól
Ma már számos dolgot várunk el otthonunktól a minél nagyobb kényelem érdekében.


Otthon-bútor
Rácsok helyett biztonsági ajtó
Sokan úgy érzik magukat biztonságban, ha minél több és furfangosabb zárat szerelnek fel az ajtóra. Mások az erős rácsok védelmében hisznek, gyakran félretéve az esztétikai szempontokat is. Ezeket megoldásokat egyesíti a biztonsági ajtó ? valóban biztonságot nyújtva.


Szerszám-anyag

Sikeres a magyar Praktiker
Gép- és anyagújdonságok

Országos hírnév és negyedmillió forint
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság