Mozaikolva szebb a fürdő

Gép- és anyagújdonságok

Mozaikolva szebb a fürdő

Nemrég újították fel a ház vizesblokkjait Szabó Józsefék Dunakeszin, s a ház asszonya úgy döntött, csempemozaikból maga készít rájuk mintát. A végeredmény utánzásra méltó.

Mivel nagyon szereti a kék színt, de nem akarta, hogy az összhatás túl hideg legyen, bézsszínű csempét választott. Vett viszont üvegmozaikot is több színben: világoskéket, középkéket, fehéret (bézst nem kapott) és egy vegyes színűt, hálóra ragasztva. Két mintát készített: egyet hullámokkal és egyet görög mintával. Lássuk az utóbbit:

 

1. A mintákat megrajzolta számítógépen, illetve kézzel és papírból sablont készített róluk.

 

2. A sablont ráillesztette a mozaikra és kivágta kisollóval, majd összeillesztette a darabokat. Ezután a színén széles átlátszó ragasztóval leragasztotta, így összefüggő lapokat kapott.

 

3. A mozaikminta alá vastagabb flexibilis ragasztóréteget kellett tenni, mint a csempe alá.

Fontos tapasztalat, hogy a munka utolsó fázisánál érdemes vigyázni, ha azt akarjuk, hogy fugázás során a mozaik felülete szép sima maradjon (a fugaszemcsék ugyanis megsérthetik a felületét), így érdemes csak kitölteni a fugákat, nem „telibe”glettelni.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Spa-hangulat a fürdőszobában
A fürdőszoba amellett, hogy a tisztálkodás helyszíne, mostanra a legkisebb lakásokban is a pihenésre, feltöltődésre szolgáló fontos térré vált. Annál is inkább, mert sokunknak ez szinte az egyetlen hely, ahol nyugodtan magunkra szánhatunk némi időt. Adjuk meg a módját!


Otthon-bútor
A fürdés új élménye
A Toplax anyag-összetételű fürdőkádak világszerte kezdenek elterjedni. Ez az új anyag egyesíti az autógyártásból átvett ABS műanyag és szaniterakril kedvező tulajdonságait. A Toplax szerkezete kemény, strapabíró, felülete ragyogó fényű, kellemes tapintású.


Otthon-bútor
Álomfürdő s. k.
Régi, felújításra szoruló házat vett párjával Hadari Vivien Sopronban. Neki is láttak a felújításnak, de úgy, hogy az ácsmunkán kívül mindent ők maguk, illetve néhány barátjuk végzett.


Szerszám-anyag
Víztakarékosság
Elcsépelt téma a környezettudatosság. Azonban a víztakarékosság esetében nem csak környezetünkre gyakorlunk jó hatást, hanem pénztárcánkat is megkíméljük. Az ötletek megvalósítása nem drága, egy-két szeleppel, szabályozóval ezreket takaríthatunk meg!


Gép- és anyagújdonságok

Felénk forduló fürdőfelszerelés
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság