Környezetkímélő spórolás a fürdőszobában

Gép- és anyagújdonságok

Környezetkímélő spórolás a fürdőszobában

Az Ikea június 20-ig minden 50 ezer Ft értéket meghaladó fürdőszobabútor vásárlásakor ingyenes összeszerelést ad ajándékba. Cikkünkben spórolási tippjeiket közöljük.

A svéd cég ötletekkel és tippekkel segít abban, hogyan tudjuk okosan kihasználni a szűk tereket, illetve hogyan használjuk környezetbarát módon a fürdőszobát, amivel még pénzt is megtakaríthatunk.

Költségkímélő tippek


- Vizet takarítunk meg, ha fürdés helyett zuhanyozunk. Egy fürdés során 80-200 liter vizet használunk el, míg egy háromperces zuhanyzás alatt csupán 30 litert. Még többet spórolhatunk, ha szappanozás közben nem folyatjuk a vizet, és víztakarékos zuhanyfejet használunk.

- Amikor zuhanyozás előtt várjuk, hogy meleg víz folyjon, ne hagyjuk kárba veszni a hideg vizet, hanem töltsük vödörbe vagy locsolókannába, így később virágot tudunk vele locsolni vagy takarítani.

- Ne felejtsük el elzárni a csapot fogmosás és borotválkozás közben sem, hiszen ezzel is akár 4,5 liter vizet takaríthatunk meg. Kézi mosogatásnál is csak öblítéskor nyissuk meg a csapot. A folyóvíz alatt történő mosogatás percenként 12-literes vízfogyasztást jelent.

- Tanácsos vízmennyiség-szabályozót szereltetni a csapokra. Egyszerű, olcsó és hatékony vízmegtakarítási mód, amellyel akár 50%-kal kevesebb lesz a vízfelhasználásunk.

- Mivel minden fürdőszobában sok víz fogy, az Ikea költségkímélő keverőcsapokat kínál, amelyeket az átfolyó víz mennyiségét szabályozó funkcióval láttak el. Ezek segítségével kisebb a vízpazarlás, hiszen akár 30%-kal csökkentik a vízfogyasztást. Mindezt a víznyomás befolyásolása nélkül teszik.

Első a biztonság

A krokodil formájú Patrull kilépőszőnyeg (1510 Ft, Ikea Family ár 1010 Ft) megvédi a gyerekeket a fürdőkádban vagy a zuhanyfülkében való elcsúszástól.


Ahhoz pedig, még a legkisebbek is biztonságosan elérjék a mosdót, jó megoldás a csúszásgátló bevonattal ellátott Försiktig gyerekzsámoly (600 Ft).


További tippek: //www.ikea.com/hu/hu/
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Háromlábú létra s. k.
A hagyományos egyenes (egyszárú) létrából némi munkával háromlábút alakított ki Schall István Szepetneken.


Ötletek
Fagymentes, mégis használható kerti csap
A kerti csapokat télen lezárni, vízteleníteni kell. Vonatkozik ez a ház külső falán levő csapra is. Ugyanakkor télen is sokszor előfordul, hogy a kertben vizet szeretnénk venni, de a csapok újbóli kinyitása bonyolult.


Ötletek
Mesebeli virágláda
Több hosszú hétvégén készítette Szluka István Bakonycsernyén ezt a virágládát, egyedi anyagból „összelegózott” futtatóráccsal. A ládát akác széldeszkából csavarozta össze, mivel időtálló, a futtatórácsot pedig fűzfából.


Otthon-bútor
Fürdőszobadesign: ívelt falak
A modern térkialakítás kedveli az ívelt formákat. Ebben jelentős szerepe van az újabb és újabb építőanyagoknak; ilyen a víz- és hőszigetelt, könnyen beépíthető és burkolható wedi építőlemez-család is.
Gép- és anyagújdonságok

MAPEI Penészgátló
Gép- és anyagújdonságok

Öt tipp a professzionális szigeteléshez


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság