hirdetésAz IKEA 20 éve

Gép- és anyagújdonságok

Az IKEA 20 éve

Az idei Design Hét Budapest egyik kiemelt eseménye, az „IKEA – design a mindennapokra. 20 éve együtt” kiállítása pénteken nyitotta meg kapuit a budapesti Gödör Klubban. Az első kelet-európai IKEA áruház 20 éve, 1990. március 21-én, Budapesten, az Örs vezér téren fogadta az első vásárlókat. 
Az interaktív kiállítás bepillantást enged a jelenkor lakberendezésébe, és abba, hogy miként járult hozzá az IKEA a magyarországi lakberendezés és lakáskultúra fejlődéséhez 1990-től napjainkig. A kiállítás megtekinthető a Gödör Klubban (Budapest V. kerület, Erzsébet tér), október 1. és 20. között, mindennap 10 órától este 7 óráig.
 
Az első kelet-európai IKEA áruház 1990. március 21-én, Budapesten, az Örs vezér téren fogadta az első vásárlókat. Az IKEA egyike volt az országba elsőként érkező nagy multinacionális vállalatoknak, és egy teljesen új lakberendezési szemléletet, stílust mutatott a magyar embereknek. Az IKEA üzleti elképzelése nagyon gyorsan népszerűvé vált Magyarországon azzal, hogy formatervezett, praktikus lakberendezési tárgyak széles választékát kínálja olyan alacsony áron, amelyet a lehető legtöbb ember megengedhet magának. Az elmúlt 20 évben az IKEA kultúrát, életmódot és közös „nyelvet” teremtett, miközben a magyar emberek millióinak adott szebb otthont és ezzel szebb hétköznapokat. 
 
„Az IKEA megalapítása óta mindig nagyon figyeltünk rá, hogyan változik a társadalom, mire van az embereknek szüksége, és mik az álmaik a különböző élethelyzetű és különböző életszínvonalú embereknek. A kiállításon szeretnénk bemutatni, hogyan változott a társadalom, és hogyan reagált az IKEA ezekre a változásokra – mondta a kiállítás pénteki megnyitóján Inge Juliusson, az IKEA regionális marketing igazgatója. – Az emberek döntéseit nagyban befolyásolja a pénztárcájuk vastagsága, ezért az IKEA az elmúlt húsz évben folyamatosan csökkentette árait.”
 
Az „IKEA – design a mindennapokra. 20 éve együtt” kiállítás betekintést nyújt a jelenkori lakberendezésbe is, valamint látható lesz, hogy a minőség, az egyedülálló design, a fenntarthatóság, a funkcionalitás és az egyéni szükségletek hogyan járnak együtt az IKEA alacsony áraival. Ezen kívül egy különleges fotózás keretében bárki elkészítheti saját képével ellátott 2011-es IKEA katalógusát, amit később az Örs vezér téri vagy budaörsi IKEA áruházban vehet át.
 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A szerethető konyhák kiállítása 2019
A jubileumi 10. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, amelyekkel korábban még soha!


Ötletek
8 tipp, hogy jól aludj
Az álmatlanság és a rossz alvási szokások, az elalvási rutin hiánya egyre jelentősebb egészségügyi problémát jelentenek.


Gép- és anyagújdonságok
LED-re váltott az IKEA
Az IKEA 2015 szeptemberétől a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cserélte. A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri.


Szerszám-anyag
Idén április elején lesz a CONSTRUMA
Az idei évben egészen korán, április 3-7. között ismét érdemes kilátogatni a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba, a CONSTRUMA Otthonteremtési csokorra mindazoknak, akik már építkeznek vagy csak tervezik, vagy épp már a lakásbelső kialakításánál, esetleg a kerttervezésnél tartanak. 
Gép- és anyagújdonságok

Tüntesd ki magad a MARKERAD kollekcióval


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság