hirdetésAz IKEA 20 éve

Gép- és anyagújdonságok

Az IKEA 20 éve

Az idei Design Hét Budapest egyik kiemelt eseménye, az „IKEA – design a mindennapokra. 20 éve együtt” kiállítása pénteken nyitotta meg kapuit a budapesti Gödör Klubban. Az első kelet-európai IKEA áruház 20 éve, 1990. március 21-én, Budapesten, az Örs vezér téren fogadta az első vásárlókat. 
Az interaktív kiállítás bepillantást enged a jelenkor lakberendezésébe, és abba, hogy miként járult hozzá az IKEA a magyarországi lakberendezés és lakáskultúra fejlődéséhez 1990-től napjainkig. A kiállítás megtekinthető a Gödör Klubban (Budapest V. kerület, Erzsébet tér), október 1. és 20. között, mindennap 10 órától este 7 óráig.
 
Az első kelet-európai IKEA áruház 1990. március 21-én, Budapesten, az Örs vezér téren fogadta az első vásárlókat. Az IKEA egyike volt az országba elsőként érkező nagy multinacionális vállalatoknak, és egy teljesen új lakberendezési szemléletet, stílust mutatott a magyar embereknek. Az IKEA üzleti elképzelése nagyon gyorsan népszerűvé vált Magyarországon azzal, hogy formatervezett, praktikus lakberendezési tárgyak széles választékát kínálja olyan alacsony áron, amelyet a lehető legtöbb ember megengedhet magának. Az elmúlt 20 évben az IKEA kultúrát, életmódot és közös „nyelvet” teremtett, miközben a magyar emberek millióinak adott szebb otthont és ezzel szebb hétköznapokat. 
 
„Az IKEA megalapítása óta mindig nagyon figyeltünk rá, hogyan változik a társadalom, mire van az embereknek szüksége, és mik az álmaik a különböző élethelyzetű és különböző életszínvonalú embereknek. A kiállításon szeretnénk bemutatni, hogyan változott a társadalom, és hogyan reagált az IKEA ezekre a változásokra – mondta a kiállítás pénteki megnyitóján Inge Juliusson, az IKEA regionális marketing igazgatója. – Az emberek döntéseit nagyban befolyásolja a pénztárcájuk vastagsága, ezért az IKEA az elmúlt húsz évben folyamatosan csökkentette árait.”
 
Az „IKEA – design a mindennapokra. 20 éve együtt” kiállítás betekintést nyújt a jelenkori lakberendezésbe is, valamint látható lesz, hogy a minőség, az egyedülálló design, a fenntarthatóság, a funkcionalitás és az egyéni szükségletek hogyan járnak együtt az IKEA alacsony áraival. Ezen kívül egy különleges fotózás keretében bárki elkészítheti saját képével ellátott 2011-es IKEA katalógusát, amit később az Örs vezér téri vagy budaörsi IKEA áruházban vehet át.
 
EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Sérülésveszélyes a hinta, visszaveszik
Az Ikea arra kér mindenkit, hogy amennyiben Gunggung gyerekhintát vásárolt, haladéktalanul távolítsa el azt a gyerekek közeléből, és hozza vissza a legközelebbi Ikea áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.


Ötletek
8 tipp, hogy jól aludj
Az álmatlanság és a rossz alvási szokások, az elalvási rutin hiánya egyre jelentősebb egészségügyi problémát jelentenek.


Otthon-bútor
Kertészeti kiállítás és vásár
Szeptember 23-25. között, a Syma csarnokban lesz látható régiónk meghatározó nemzetközi kertészeti kiállítása és vására, a Hortus Hungaricus. A 18 év alatt kialakult kiállítói tematika a szakmai látogatók mellett a családok számára is sok érdekességet tartogat.


Ötletek
Otthonteremtés, design felsőfokon
A CONSTRUMA (építőipar), RENEO (megújuló energiák), HUNGAROTHERM (épületgépészet) és más kiállítások alkotta építőipari, otthonteremtési kiállításcsokor az OTTHONDesign-nal együtt széles kínálattal várja a látogatókat április 10-14. között a Hungexpo területén.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság