Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

Gép- és anyagújdonságok

Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül

A téli jégkörhintázás után ismét arra készül a STIHL, hogy meghódítsa a Balatont.

Ezúttal egy nem mindennapi motorshow-val várják a 18. Harley-Davidson Open Road Fest közönségét június 10-én, szombaton, Alsóörsön. Legjobb faszobrászukat hívják segítségül, hogy megmutassák, mire is képes valójában ikonikus láncfűrészük. Az egész ország felkapta a fejét arra, hogy januárban miként siklott a stílfűrész a Balaton jegén. Most úgy döntöttek, ismét meghódítják a magyar tengert, ezúttal azonban a víz helyett a motorok kerülnek a középpontba.

– STIHL és Harley-Davidsonkét ikonikus márka, melyet mindenki jól ismer, s melyről mindenki tudja: elemi erővel bírnak – mondja Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója, aki úgy véli, ebből a szerencsés találkozásból csakis valamilyen elképesztően nagy durranás tud kisülni. – Olyan motorshow-val készülünk, melyhez hasonlóval garantáltan nem találkoztak még a sokat látott motorosok sem – teszi hozzá.


A tervek szerint két háromszáz kilós tölgyfa tönkjéből farag ki Gáborecz István faszobrász egy életnagyságú Fat Boyt. – Amikor a STIHL felhívott az ötlettel, először őszintén szólva megrémültem, hiszen ez egy merőben új kihívás a számomra is. Nem tudok hasonló akcióról, nem félek azonban a megmérettetésektől, szívesen vágom bele a láncfűrészemet – mondja nevetve. A Harley kifaragásának már az előkészítése is nagy fegyelmet és odafigyelést igényel, ráadásul a több százkilós szobrot mozgatni sem lesz egyszerű. – Készítenem kellett egy emelőszerkezetet, ami egy tonnát tud mozgatni és az alapanyaghoz sem volt könnyű hozzájutom – meséli a faszobrász.

Az eredeti elképzelés szerint egyetlen tönkből faragta volna ki a Fat Boyt, végül azonban úgy döntött, kettőből illeszti össze a motort. – Azt, hogy mekkora lesz pontosan a szobor súlya, még nem lehet tudni, hiszen ez nagyban függ a fa víztartalmától is – húzza alá, az azonban biztos, hogy a Harley két tavalyi vágású tölgyből készül, s nagyságrendileg 350-400 kilót nyom majd.
A Harley-Davidson Open Road Fesztivált június 7. és 11. között rendezik meg Alsóörsön. Ha érzed a rock zene dübörgését a mellkasodban, hallod a motorok zúgását és a Stihlfűrész süvítését, látod az önfeledten mosolygó arcokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz. És hogy mi lesz az életnagyságú Fat Boy szobor sorsa? Az kiderül június 10-én, az esti Tankcsapda koncert előtt!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Hintaágy felújítása
Az olcsóbb vásárolt hintaágyak huzata és több más eleme is gyakran gyorsabban megy tönkre, mint szeretnénk. Bemutatjuk a megoldást.


Gép- és anyagújdonságok
Izgalmas fürdőszoba
Nem szokványos fürdőszobai motívumot mutatunk most be, amelyben a természetes formájában beépített fa vonzza magára a figyelmet.


Gép- és anyagújdonságok
A Construma nagydíjasai
Az idei Construmán is sok érdekes újdonságot láthatunk, a legjobbakat pedig díjazták is.


Gép- és anyagújdonságok
Állatvédő akkuk
Akkumulátorcsomagok hívják fel a figyelmet négy veszélyeztetett állatfaj védelmére.
Gép- és anyagújdonságok

Karácsony pasztell díszekkel


Gép- és anyagújdonságok

Csőradiátorok: forradalmi formák
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság