hirdetésA szép zöld gyep titka

Gép- és anyagújdonságok

A szép zöld gyep titka

A fűnyírás megosztó feladat a ház körül, van akit kikapcsol, van aki szívesen elcserélné a kertjét addig, amíg ez a feladat meg nem oldódik. A fűnyírás néhány egyszerű lépéssel megkönnyíthető, sőt közkedvelt feladattá válhat a kerttulajdonosok körében.

Magyarországon először a Praktiker áruház kínálatában találkozhatunk a Tonino Lamborghini kerti kisgépekkel. Az anyamárkához hűen a prémium kategóriájú kerti kisgépeket – fűnyírókat, fűkaszákat – is magas színvonalú, innovatív belső és dizájnos külső kialakítás jellemzi.

Az innovatív műszaki megoldások és a Lamborghini márkára jellemző, minden apró részletre kiterjedő átgondoltság és ergonomikus dizájn, mérnöki pontosságú belső kialakítás és kiváló minőség mind hozzájárul ahhoz, hogy a gép hosszú évekre társunk lehet a fűnyírásban.

A prémium minőséget nem csak a terméktulajdonságok garantálják, hanem a Tonino Lamborghini szakértelme is. A szakszerű szerviz-ellátással, valamint regisztrációt követő öt éves gyártói garanciavállalással is a vásárlók bizalmát kívánják erősíteni.

5 tipp, ami után kellemes időtöltés lesz a fűnyírás, és amiért a fű is hálás lesz:

1. Elég éles a fűnyíró pengéje? Fontos, hogy ne dolgozzunk életlen pengével, mert az maradandóan károsíthatja a füvet: a vágássérülésektől rojtos lesz, és a levelek hegye 48 órán belül besárgul.

2. Mekkora az ideális fűmagasság? A magasabb kategóriájú kerti gépekben van magasságszabályozó, hogy évszaktól és fűtípustól függően megtaláljuk az ideális fűmagasságot. Nyáron érdemes megemelni a nyírási magasságot, ezzel növelhetjük a füvek ellenállóságát. Ha a fűnek nagyobb a levélfelülete, akkor árnyékoló hatással is rendelkezik és a gyökerek is mélyebbre hatolnak. Emiatt jobban tűri a szárazságot és nagyobb tápanyagkészletet tud tárolni.

3. Meddig nyírjam? Nem elég csak nyáron vágni a füvet, bár szeptembertől csökken a nyírási igény. A tél beköszönte előtt az utolsó nyíráskor állítsuk a fűmagasságot alacsonyra. Ha enyhe a tél, akár karácsony tájékán is szükséges lehet lenyírni a füvet. Ha elhanyagoljuk, a magas fűszálak egymásra borulnak a hó alatt, így könnyen kialakul a hópenész.

4. Milyen tempóban haladjak? Fontos, hogy a kisgépünk kerekei és kialakítása könnyen alkalmazkodjon a kert domborzati változásaihoz. Érdemes könnyű, formájában és kialakításában is magasabb kategóriájú gépet választani, annak érdekében, hogy irányításunkkal a gép gyorsan és megfelelően tudjon irányt váltani. A tempó függ a gép teljesítményétől és a pengék élességétől is, általában a kényelmes gyaloglótempó a megfelelő.

5. Hogyan találom meg a számomra megfelelő fűnyírótípust? Ma már nem csak a benzines, elektromos és akkus fűnyírók közül választhatunk, hanem az olyan tulajdonságok közül is, amelyek a komfortérzetünket támogatják fűnyírás közben. Léteznek önjáró „funkcióval” ellátott gépek, amelyek segítségünkre lehetnek lejtősebb terepeken, választhatunk csekélyebb zajt kibocsátó gépet, ami városban jó tulajdonság. Ezen kívül fontos lehet még az állítható karmagasság és a fűgyűjtő tartály mérete. A képlet itt egyszerű: ha nagyobb, akkor nehezebb - viszont kevesebbszer kell üríteni.

A Tonino Lamborghini kisgépek a Praktiker áruházaiban és honlapján találhatók meg:  praktikerwebshop.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A fénycsatorna
A ház, lakás közepére épített, ablak nélküli helyiségeket sem kell villannyal megvilágítanunk: fénycsatornával természetes napfényt csempészhetünk beléjük.


Gép- és anyagújdonságok
Csomagolást váltott a Poli-Farbe Platinum
Megújult az egyik legkedveltebb beltéri festékcsalád arculata, amely nemrég elnyerte Az Év Terméke díjat is.


Gép- és anyagújdonságok
Vízszigetelés a Mapei-től
Előzze meg a bajt és védje teraszát Mapelastic vízszigeteléssel. Spóroljon pénzt, időt és energiát.


Gép- és anyagújdonságok
Fúrókalapácsok, őserővel
Hatalmas erővel van felvértezve a Metabo legújabb fúrókalapács generációja. A négyszemélyes család minden szinten megfelel a legmodernebb fejlesztéseknek és elvárásoknak. A legkisebb teljesítményű 1300 Wattos, míg a legnagyobb 1700 Wattal hatol a falba.
Gép- és anyagújdonságok

Textil kresz


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság