Kikapcsolódás a kerti munka

Gép- és anyagújdonságok

Kikapcsolódás a kerti munka

Az AL-KO 100 új termékvariánssal (!) rukkol elő az idei évben, többek között lecserélve az összes benzines fűnyírót, illetve az összes szivattyút. A cél a még könnyebb kezelhetőség és kényelem minden szempontból. Cikkünkből valamennyi fontos részlet kiderül.

Csalódott, mert a fűnyíró a berántó-szerkezet erőteljes rángatása ellenére sem indul el? Dühös, amint a gyep magasabb vagy nedvesebb, mert a kaszálékot a fűnyíró a talajon hagyja? Fájdalmában kiabál, mert a gyűjtőkosár beakasztásakor az ujja a gép és a kosár közé csípődött? Ez a múlt – mostantól a fűnyírás kikapcsolódás.

Az AL-KO új Highline fűnyírói első rántásra elindulnak. EasyDrive – a különösen ergonomikus tolókar révén könnyű a munka. Minden kezelőszerv kézre esik. A többszörösen állítható tolókar révén a fűnyírógép személyre szabottan a kezelő testméreteihez állítható.

Különleges fűgyűjtés

MaxAirflow Technology®: az AL-KO a gyűjtőzsák megtöltésére is valami egészen különlegeset eszelt ki. Egy extra magas acéllemezház, a tökéletes áramlási csatorna és a különösen nagy kidobónyílás felelős a lényegesen nagyobb és gyorsabb légáteresztésért. Ezzel a levágott anyagot magas ívben a 70 literes gyűjtődobozba szállítják és teljesen megtöltik. Következésképpen a dobozt sokkal ritkábban kell üríteni.

Ez időt és energiát takarít meg. Amikor a gyűjtőt mégis üríteni kell, az kevés fáradsággal jár. A vezetősínes EasyClick rendszerrel gyerekjátékká válik a kompakt gyűjtődoboz kiürítése. A hátfájdalmaknak és a becsípett ujjaknak viszlát.

Az elvégzett munka után a gyep ismét a legjobb oldaláról mutatkozik meg. Az új AL-KO Highline modelleket egészen egyszerűen csiki-csukizva pakolhatjuk be. Az integrált Upstanding funkcióval a gép helytakarékosan, függőlegesen eltárolva, még a legkisebb garázsban vagy kerti kunyhóban is helyet talál.

 Az AL-KO új Highline benzines fűnyíróival élvezetté válik a gyepnyírás. A MaxAirflow Technology folytán a nagy gyűjtődobozt tökéletesen megtölti a gép, ezért ritkábban kell kiüríteni. Fáradozás helyett nyírás, az pedig kevesebb megállással.

Új AL-KO kerti szivattyúk, búvárszivattyúk, házi vízművek

A víz a ház- és a kerttulajdonosoknál is központi szerepet játszik. Viszont sokszor ott van, ahol pont nincs rá szükség, vagy ott nincs, ahol nagy szükség lenne rá. Kútból vagy esővízgyűjtőből kerti szivattyúval öntözhetünk, zivatar vagy árvíz után pedig, ha teli a pince vízzel, búvárszivattyú kell. Amennyiben a házban ciszternából kell a vizet a mosógép vagy a mosdó üzemeltetéséhez rendelkezésre bocsátani, úgy a házi vízmű a megfelelő választás. A szivattyúknak számos felhasználási lehetősége van a házban és a keretben, már csak a megfelelő berendezés hiányzik.

Ebből az okból mutatja be az AL-KO 2013-ban a kerti és búvárszivattyúk, továbbá házi vízművek újonnan összeállított, komplett választékát, korszerű formatervezéssel, valamint egyedülálló terméktulajdonságokkal és funkciókkal.

Takarékosság és biztonság

Az egyedülálló felszereltség-jellemzők, mint az ECO MODUS®, amelyben példának okáért egy házi vízmű a normál üzemállapotnál 15%-al kevesebb energiát fogyaszt, aztán a szárazonfutás elleni védelem, amely megóvja az AL-KO gépeket a felszíni szivattyúk legjellemzőbb meghibásodásától, a szárazra futástól, vagy az összes üzemállapotot megjelenítő kijelző (FMS – Flow Measurment System®) az új AL-KO házi vízművek alkalmazását igen egyszerűvé teszik.

Ugyanez érvényes az AL-KO új, különösen halk, a víz kimaradásakor a szivattyú nagyobb védelmét biztosító Flow Control® rendszerrel ellátott szivattyúira. Ezenfelül a szivattyúk különösen energiatakarékosak. Kis áramfogyasztás mellett magas hatékonysággal működnek.


Az új AL-KO búvárszivattyúk többek közt a jól bevált TWIN Combi® – tiszta- és szennyvizes – rendszerrel lesznek majd kaphatók. A Sub, Comfort és Premium modellek különösképpen alacsonyan, egészen három milliméterig leszívják a vizet, a beépített szintkapcsolóval pedig szűk aknákhoz is ideálisan használhatók.

 

A szivattyúknak a házban és a kertben sok felhasználási lehetősége van. Az AL-KO ezért a következő szezonban a kerti és merülő szivattyúkra, továbbá a házi vízművekre újonnan összeállított választékát korszerű formatervezéssel, valamint egyedülálló terméktulajdonságokkal és funkciókkal mutatja be.

További információk: www.al-ko.com/kert

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Így újítsd fel fa teraszodat
Az egykor szép és pihentető látványt nyújtó terasz néhány év alatt elvesztette színét, beszennyeződött, az időjárás viszontagságai miatt viseltessé vált? Néhány egyszerű lépés csupán, hogy ismét régi fényében tündököljön.


Kert-balkon
Antik kövek a kertbe
A Kaiserstein kőtermékek igényessé és egyedivé teszik kertünket, otthoni környezetünket. Kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas, jó minőségű beton termék, amelyek inkább konzervatív ízlést tükröznek, de könnyedén illeszthető a modernebb épületekhez is.


Gép- és anyagújdonságok
Tavaszi nagytakarítás a kertben
A tavasz a takarítás és metszés ideje, sok hulladék keletkezik a talajon. Környezet- és pénztárcabarát tippek.


Kert-balkon
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a szabadtéri sütés-főzést megkönnyítő kerti konyha, bontott téglából. Íme egy szép változat.
Gép- és anyagújdonságok

Ezek lesznek a legmenőbb kerti trendek


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság