Színt a színhez!

Gép- és anyagújdonságok

Színt a színhez!

A Baumit Baumacol segít a fugázó kiválasztásában.

A csempe és a járólap kiválasztása után, a burkolt felület összhatása nagyban függ a fugázó és a szilikon helyes megválasztásától, hogy azok a burkolattal minél inkább harmonizáljanak, vagy épp ellenkezőleg, különleges kontrasztot alkossanak.  A Baumit Baumacol fugázó anyagai és szilikonja jó lehetőséget kínálnak erre.

A fugának, a kerámialapok közötti kapcsolatnak különösen fontos funkciója van. Látványelem, ugyanakkor védelmet és biztonságot nyújt, a burkolat tartósságát szolgálja.

Baumit Baumacol fugazo szilikon szinek.png

A Baumit Baumacol PremiumFuge fugázóanyag rugalmas, víz- és szennyeződéstaszító, így hosszú évekre garantálja a hidegburkolattal ellátott felület szépségét és biztonságát, a burkolat tartósságát szolgálva.

Csempedoki videója egy terasz fugázásáról szól. 

A Baumit Baumacol PremiumFuge fugázóanyag rugalmas, víz- és szennyeződéstaszító, így hosszú évekre garantálja a hidegburkolattal ellátott felület szépségét és biztonságát, a burkolat tartósságát szolgálva.

A Baumit  Baumacol Silikon tartósan elasztikus, ecetsavas, szilikonbázisú, penészedés és UV-álló tömítőanyag bel- és kültéri felhasználásra. Alkalmazható kerámiaburkolatok dilatációs hézagainak tömítésére, fal-fal, fal és padlótalálkozások lezárására, valamint csempeburkolatok és szaniterek találkozása közötti tömítésekre.

Csempedoki.jpg

Csempedoki videójában bemutatja a szilikon használatát. 

A Baumacol Silikon és a Baumacol PremiumFuge 24, egymással azonos színárnyalatban kapható.

Speciális esetekben, természetes kövek, járó-és mozaiklapok, cotto és márványlapok fugázására ─ akár homlokzaton is ─ kiváló megoldás a trassz kőzet tartalmú Baumacol TrassFuge, amely négyféle színben kapható.

Baumit fugakalkulator.png

A Baumit fugakalkulátor alkalmazása segít kiszámolni, hogy különböző csempeméretekhez és fugaszélességekhez hány kg fugázó anyagra lesz szükség négyzetméterenként és a teljes felületre.

A Baumit partnere a hidegburkolás népszerű mestere: Csempedoki. Videó sorozatában segítséget nyújt az anyagválasztáshoz, a kivitelezéshez és jónéhány fortélyt is bemutat. Videói a Baumit TV-ben láthatóak.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Hőszigetelést a hőszigetelésre!
Az első homlokzati hőszigetelések 15-20 éve védik az épületeket (és a pénztárcánkat). A régebbi, átlagosan 4-6 centiméter vastag rendszerek már nem felelnének meg a mostani hőtechnikai előírásoknak és az elvárásainknak. Ha a vakolat egyébként is színezésre szorul, érdemes meggondolni egy újabb hőszigetelő réteg felhordását a homlokzatra.


Szerszám-anyag
Kreatív felújítás a legújabb vékonyvakolattal
A tavaszi-nyári felújítások idején az egyik fontos kérdés a megfelelő vakolat kiválasztása. Eddig a hőszigetelő rendszereken jellemzően a már hagyományosnak mondható dörzsölt és kapart struktúrájú vakolatokat alkalmaztuk. A CreativTop színes, vödrös, előkevert vékonyvakolat azonban kreatív, a szokottnál izgalmasabb felületek megvalósítására is alkalmas.


Szerszám-anyag
Betonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása
Az elöregedés, az időjárás és a mechanikai sérülések hatására a látszó betonszerkezetek sérülnek, lepattogzanak, és a betonacél betétek korrodálni kezdenek. Erre a problémára dolgozta ki a Baumit a BetoSystem rendszert, ennek használatát mutatjuk be cikkünkben.


Gép- és anyagújdonságok
Képzőművészet a homlokzaton
Különleges látvány fogadja a Balatonudvari egyik utcácskájában sétálókat: nemrégiben egy helyi művész segítségével megújult a település egyik családi házának homlokzata.


Szerszám-anyag

Hőszigeteljünk okosan!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság