hirdetésHőszigetelés és járófelület egyben

Gép- és anyagújdonságok

Hőszigetelés és járófelület egyben

Utólagos hőszigetelés alatt a homlokzatok szigetelését értjük, de a házak és lakások esetében egyéb lehetőségünk is van a fűtési díj csökkentésére. A beépítetlen a padlástérben semmilyen hőszigetelés nincs, így a födém nyitott ablak a meleg számára.

Nagyon fontos a hőszigetelés, ha a falakat már szigeteltük, de a födémet még nem. Ilyenkor a penész megjelenésével is számolnunk kell. Nem tudjuk elkerülni. Az úgynevezett hőhídaknál, ahol a szigetelt és a szigeteletlen elemek találkoznak, a levegő lecsapódik a falakon, ami elősegíti a penészgombák szaporodását.

Télen fűt, nyáron hűt
A födémszerkezet szigetelése nyáron is pénzt spórol a pénztárcánknak. A nyári forróságban 40-50°C-fok meleg is lehet a padlástérben. A felgyülemlő meleg az egész házat át fogja járni, így egy után biztosan a klímaberendezés mellett fogunk dönteni. Ez azonban újabb, komoly költségekkel járhat. A beszerelési díj és a villanyszámla se lesz piskóta. Amennyiben szigeteljük a födémet, ez nem történhet meg. Télen fűt, nyáron hűt!
 
A padlás szigetelésénél azonban figyelnünk kell arra, hogy a legtöbb szigetelőanyag nem alkalmas járófelületnek vagy nyomás alá helyezhető burkolatnak. A kisebb teherbírású, gyakran fa szerkezetes födémek a terhelést nem bírják, ezért a járófelület képzésére alkalmas 5 cm betont sem lehet rájuk húzni.
 
A jövő megoldása
Ideális megoldás a padlásfödém szigetelésére az Austrotherm Padlap, amellyel a födémet hatékonyan, gazdaságosan, házilagosan is szigetelhetjük, ráadásul a padlás tárolási funkciója is megmarad. A szigetelőanyag faforgács lap és AT-N100 típusú, terhelhető polisztirolhab hőszigetelő anyag kombinációja. A felső, 8 mm vastag, finom felületű teherelosztó faforgácslap védi a hőszigetelést a mechanikai hatásoktól, a 10-16 cm vastag hőszigetelés pedig télen-nyáron biztosítja a kellemes klímát.
 
Szigetelés s.k.
Első lépésben a párafékező Austrotherm fólia kerül lerakásra a gondosan megtisztított födémen. A fél négyzetméteres (0, 5×1 méter) táblákat szorosan illesztve, kötésben kell leraknunk. Az élek hornyaiba Purocol ragasztót nyomunk, ezzel rögzítjük. A födémre magára nem kell leragasztani az elemeket. Új épület esetében a padlástér későbbi beépítése kapcsán is jól alkalmazható a hőszigetelő elem.
 
 
 
 
Előnyei
- Kiváló hőszigetelő képesség
- Járható hőszigetelés
- Száraz technológia
- Egyszerű kivitelezés
 
(Információ: baduocu.hu)hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A hangszigetelés fontossága
Arra, hogy a hangszigetelés milyen nagy szerepet játszik, kevés megfelelőbb példát találhatunk egy lőtérnél.


Gép- és anyagújdonságok
Öt tipp a professzionális szigeteléshez
A jó szigetelés a tervezéssel kezdődik és közel 50%-kal csökkenti a gázszámlát.


Gép- és anyagújdonságok
Szigeteléssel mi is aktívan tehetünk a klímaváltozás ellen
Klímaváltozás Elleni Világnap: csökkent Magyarország CO2-kibocsátása, de van még mit tenni.


Szerszám-anyag
Energia zseni ablak
Az Actual Kft. legújabb, innovatív fejlesztése a Matrix Hybrid ablak, amely a jelenkor energiatakarékossági kihívásainak minden szempontból megfelel. Ausztriában Energia Zseni díjjal tüntették ki a terméket, január óta már a magyar piacon is elérhető áron lehet beszerezni.


Gép- és anyagújdonságok

A káva hőszigetelése


Gép- és anyagújdonságok

Védjük otthonunkat a meleg ellen!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság