hirdetésA szögbevágások mesterei

Gép- és anyagújdonságok

A szögbevágások mesterei

A gérvágót nyugodtan nevezhetjük a körfűrész nagybátyjának. Az ilyen készülék lényege a pontos szögbevágás, ezért a forgó talp az egész motorfelfüggesztéssel együtt mindkét irányban 45°-kal elfordítható a hátsó ütközőhöz képest; a szögérték pontos beállításához pedig egy fok pontosságú mérőskála szolgál.
A beállítás gyors, a gép használata egyszerű. Egy ilyen gérvágónak legnagyobb hasznát a képkeretezők, parkettázók láthatják, de jól használható az otthoni műhelyben is. Lássuk a kínálatot! Lássuk elsőként a három Bosch gépet: a PCM 8S, a PCM 10 és a PTS 10 típusl. A 8S és a PCM 10 a mobilabb szerkezetek közé sorolható, bár egyik gépnél sem kell félnünk, hogy az elmozdul az asztalról, mivel az előbbi 18,6 kg, a ?kisebbik? 13,8 kg-os. A PTS 10 viszont rendíthetetlenséget sugárzik, pláne ha még hozzátesszük, hogy 23,5 kg-ot nyom. Mindhárom gép szerkezeti felépítése modern: alumíniumból készültek a ?könnyedség? érdekében. Mindhárom asztali körfűrész ideális partner nagy felületű falemezek, valamint hosszú gerendák és deszkák fűrészelésénél. A vágási kapacitás a fűrészlaptól jobbra akár 635 mm is lehet, balra pedig 330 mm. A PTS 10-et kivéve mindkét további típus rendelkezi beépített lézerrel, amely a vágási pontosságot segíti elő. A gépek szerencsére nem ontják a port, mert a készülékekre szerelt porzsákok kiválóan működnek. Teljesítményük átlagosnak mondható, a 8S 1200 W-ra, a PCM 10 1500 W-ra, míg a PTS 10 1400 W-ra képes. A Bosch még nem integrált digitális kijelzőt a készülékekbe, de a könnyed kezelhetőség itt is fő szempont volt, így az eszközön jól látható minden beállítás. A cég fejlesztői is gondoltak a gép mozgatására, így kaptak egy-egy pár kényelmes fogantyút is.
 
Ázsiai fűrészmasina
A Hitachi, a kelet-ázsiai nagyhatalom, Japán legnagyobb ipari elektromos kéziszerszámgyártó cége több új fejlesztésű modellel jelent meg a magyar barkácsgéppiacon. A boltokba kerültek például az újgenerációs gérvágó körfűrészek. Miben jók az új gérvágók? Mondhatnánk úgyis, hogy ráncfelvarráson estek át az asztali körfűrészek, ugyanis egytől-egyig magukon hordozzák az új, dinamikus formatervezés jegyeit. Az új dizájn és stílus kialakításánál irányadó szempont volt az ergonómia elve. A tervezők a teljesítményt sem hagyták ülni a babérjain, mert az új 305 mm átmérőjű fűrészlap és a tolattyús vágóegység által a készülék nagyobb vágáskeresztmetszetet biztosít, mint korábban. Az új fejlesztésű vágóegység függőleges elrendezésű, dupla rudazattal kialakított, precíziós vezetésű. A mindkét irányban dönthető vágófej és az elforgatható asztal biztosítja a kombinált (kereszt és ferde) vágást. Lehetőség van az asztal nevezetes szögeinek (0° ? 15° ? 22° ?30° ? 45°) reteszelhető gyorsbeállítására, továbbá az asztal elfordítási és a vágófej döntési szögeinek nagy pontosságú (0,5°) finombeállítására. Újdonságként a C 12LSH készülék digitális kijelzővel is rendelkezik, amely nagyban elősegíti a vágási szögek pontos beállítását. A gép motorja mellett sem mehetünk el szó nélkül. A nagyteljesítményű, lágyindítású elektromotor ékszíjhajtással kapcsolódik a vágófejhez. Az új típusokon is megtalálható az állítható lézerfényes vezetővonalzó és a puhabetétes fogantyú. Így a használata is kényelmes.
 
Gép profiknak
A Makita 2704 gépe ár tekintetében inkább a profi kategóriába sorolható. A stabil alumínium munkaasztal 650 mm-re kihúzható, s a lágyindítás, a motorfék és a ráindításgátló mellett súlya is a legtekintélyesebb: 33 kilós.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Egyszerű állvány gérvágó fűrészhez
A legtöbb barkácsoló, aki fával foglalkozik, előbb vagy utóbb felismeri, hogy szüksége van egy gérvágó fűrészre. De néha azt is tuningolni kell.


Gép- és anyagújdonságok
Körfűrész, lézeres pontossággal
Új, lézeres pontosságú körfűrésszel próbálja meghódítani az elektromos szerszámgépek piacát a Black & Decker. A KS1400 minden szempontból felhasználóbarát. Tökéletes szerszáma lehet az otthoni felhasználóknak, de a profik számára is praktikus körfűrészről van szó.


Szerszám-anyag
Minden, amit tudni akarsz a kézi körfűrészről
A körfűrésszel könnyen, gyorsan vághatsz hosszú, egyenes vonalak mentén. Nem mindegy azonban, hogyan használod. Íme a legfontosabb tudnivalók.


Gép- és anyagújdonságok
Körfűrész, mintha játék lenne
A Makita mindig is profi volt a szerszámgépek gyártásában, ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat. A Makita 5903R típusú kézi körfűrész ugyanis teljesen új kivitelben kapható és a kezelhetőségi mutatói is az egekbe szöktek, a minőséget meg kell fizetni, ez meglátszik az árán is!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság