Egyszerűen szép növények

Gép- és anyagújdonságok

Egyszerűen szép növények

A német COMPO kiváló, ellenőrzött minőségű széles választéka segít növényeink számára ideális feltételeket biztosítani a kertben, a teraszon, vagy a lakásban.
Szobanövények
Végre itt a tavasz, a nyár. A téli kevés napfény, és száraz levegőjű lakások meggyötörték szobanövényeinket. Itt az ideje, hogy friss földet juttassunk kedvenceinknek. Speciális összetételű földekkel segítünk a növények igényeit mind jobban kielégíteni. Kaktusz föld, Zöld növény és pálma föld, Bonsai föld és Orchidea föld. A növekvő napsütés miatt meginduló növekedéshez szükségük van tápanyag-utánpótlásra is. A folyékony tápoldatok széles választéka áll rendelkezésünkre: virágzó növény tápoldatunkkal gazdagabb virágzást, zöld növény tápoldatunkkal erőteljesebb növekedést, guanóval gazdagított tápoldatunkkal pedig harmonikusabb, mikroelemekben gazdag tápanyagellátást biztosíthatunk. A speciális tápoldatok, mint az Orchidea, vagy a Kaktusz tápoldat az érzékenyebb növények speciális igényeit elégítik ki.
 
Terasz
A teleltetés alatt a növények tartalék tápanyagaik utolsó részét is felhasználták. Április közepe tájékán szabad levegőre kerülve robbanásszerű növekedésükhöz jelentős mennyiségű tápanyagra van szükségük. Ne feledjük, hogy a félhomályos lépcsőházból, garázsból a tűző napra kerülő növények levélzete a kezdeti időben égési sérüléseket szerezhet, az első pár napban védjük növényeinket az erős napsütéstől. Az átültetést is ilyenkor érdemes megtenni, hozzá a Balkon virágföldet, Ültető földet vagy a Compo sana szobanövényföldet javasoljuk. Érdemes külön gondot fordítani citrusaink ápolására a Citrus föld használatával, és a túlöntözés kerülésével megelőzhető a gyökerek gombás megbetegedése, amely könnyen növényünk pusztulását okozhatja. Az átültetés után 2-3 héttel el kell kezdeni tápoldatozásukat, hogy a növekedési időszakban ne szenvedjenek tápanyaghiánytól.
 
A Citrustáp alkalmazásával elkerülhető a tipikus citrus betegség a klorózis, mely a levelek sárgulását jelenti. A Bukszus föld, és Bukszus táp a sokszor nyírt örökzöldek magas tápanyagigényét segít pótolni, használatával aktív növekedést serkenthetünk. A balkonnövények táplálására is szükséges komoly figyelmet fordítani, a muskátlik, futó petúniák, lobéliák, verbénák gazdag virágzása sok tápanyagot igényel. Folyékony tápanyagok közül a Muskátli tápoldatot javasoljuk hozzá. Szilárd tápok közül pedig a 2 fázisú balkontrágyát, mely speciális összetétele, két különböző hatóanyaga révén azonnali, és egész szezonon keresztüli hatást biztosít, így kezelésük egyszerűbbé válik. Leándereink, angyaltrombitáink is megindultak már a teleltető helyen számukra szintén fontos a tápanyagigényük kielégítése. A hatalmas zöld tömeget, melyet az angyaltrombita nyár végére fejleszt csak szerves anyagban gazdag jó minőségű virágföldben képes produkálni. A nagy dézsába ültetett növényt mindenképpen ültessük át friss földbe, akár gyökerét is megkurtíthatjuk. Így a start tápanyag adott fejlődéséhez, 2-3 héttel később kell kezdenünk aktív tápoldatozását, Muskátli tápoldat ideális számára, de praktikus Blaucorn entec talajba keverése is, lassabban bomlik le, ezáltal hosszabb időszakon keresztül biztosít tápanyagforrást. Leándereink a szabadra kerülve a még ősszel kifejlődött virágrügyekből hamarosan virágözönnel örvendeztetnek meg bennünket, a számukra kifejlesztett Mediterrán tápoldat még gazdagabbá teszi a virágzást.
 
Gyep
A gyepek tápanyag utánpótlásában a Compo többféle trágyával segít. Vetés után Start gyeptrágya javasolt, kijuttatásával gyorsíthatjuk a gyökérfejlődést, és a zöld fűszálak záródását. A már beállt gyepek a Hosszúhatású gyeptrágyával való kezelésével 100 napon keresztül levehetjük vállunkról a trágyázás gondját. A guanós gyeptrágya a természetes guano tartalmának köszönhetően mikroelemekben, és talajjavító anyagokban különösen gazdag. Az árnyékos területen mohásodott gyepfelületeket Compo Mohaelfojtó gyeptrágyával kezelhetjük. A mohás részek helyén keletkező foltokat, a trágya optimális hatóanyagtartalmának köszönhetően gyorsan benövi a fű. A sárga foltok kezeléséhez segítségünkre lehet a Vastápsó, mely vasszulfát tartalmával gyorsan pótolja a hiányzó tápelemet, és gyepünk újra zöld lesz.
 
Keresse a Compo termékeket a barkácsáruházak, és a hipermarketek polcain, hogy növényei még szebbek, és egészségesebbek legyenek, vagy a www.terracotta.hu weboldalon!hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Melyik fűtésfajta a leggazdaságosabb?
Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa?


Ötletek
Vörösfenyő dohányzóasztal
A fa imádata vezette Bordás Kálmánt Dunakeszin, amikor megalkotta a nappali díszét.


Ötletek
Egy hordó két új élete
Egy elhasználódott, kidobott hordóra sikerült szert tennie Biró Szilviának Ráckevén. Úgy döntött, két asztalt készít belőle: egyet a teraszra, egyet a nappaliba.


Otthon-bútor
Mozgalmas polc a nappaliba
Ez a polc nemcsak stílust visz a lakásba, hanem elegáns, eredeti formájával is hódít: érdekessége abban rejlik, hogy izgalmas, változatos hatást kelt. Az elevenen lüktető struktúra a polchatárok eltolásának köszönhető.


Otthon-bútor

Új burkolók
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság