Forradalmi boronafal!

Gép- és anyagújdonságok

Forradalmi boronafal!

Construma-újdonság díjat kapott a Grand-Ács Kft. újonnan kifejlesztett boronafalas falszerkezetéért. A cég a hagyományos építési módok megtartása mellett az egyre fokozódó műszaki igények kielégítése érdekében alkotta meg a forradalmi újdonságot.
A fejlesztő cég segítségére volt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara. A Grand-Dupla névre hallgató boronafalas falszerkezet a modern hő- és páratechnikai követelményeknek is eleget tesz (U=0,24 W/m2K). A dupla boronafal ötlete nem új dolog, viszont az új rendszer fogadószinthez, födémhez, tetőhöz való kapcsolódása, csomópont-kialakítása olyan lehetőségeket nyújt, amely hőhíd nélküli épületet eredményez, a lakóterület megszakítása nélküli hőszigetelés következtében.
 


A boronafal egymáson vízszintesen elhelyezkedő gerendákból készül, a sarkokon összelapolt kötésekkel, melyet egy CNC-vezérelt ácsipari szabászgép milliméter pontossággal készít el. A technológia az esztétikai elvárások teljesítésén túl az építkezés időtartamának minimalizálására is lehetőséget nyújt.
 
Építsen takarékosabban, időt és pénzt spórolva!
EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Sportfavágók a Hungaroringen
A Pickup & 4x4 Fesztivál keretében, a Hungaroringen rendezik meg az idei STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságot.


Gép- és anyagújdonságok
Tavaszi párnák, takarók, szőnyegek
Idén is számos új díszpárna, takaró, szőnyeg, lakásillatosító, valamint kültéri használatra is alkalmas kiegészítő kapott helyet a Designers Guild 2018 tavasz-nyári kollekciójában.


Gép- és anyagújdonságok
Kényelmes és egészséges matracok
A Levital matraccsalád a II. világháború óta az első olyan magyar fejlesztés és technológiai újítás, amely szabadalmi védettséget kapott az USA és EU területén ebben a szegmensben.


Gép- és anyagújdonságok
A vinyl trendi!
Előretör a műanyag alapú melegburkolatok új generációja.


Gép- és anyagújdonságok

Falfesték, ami fűt


Gép- és anyagújdonságok

Tűzbiztos homlokzat


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság