Különleges nappali

Ötletek

Különleges nappali

Olyan nappalit akartak Fekete Csabáék Debrecenben, ami eltér az átlagtól, amiben benne van a személyiségük, és ami mindig mosolyt csal az arcukra, másokból pedig tetszést, elismerést vált ki. A képeket elnézve sikerült is nekik.

Néhány éve költöztek első közös otthonukba, és a kötelező nagy felújításokat követően részben a megfogyatkozott anyagi keret, részben az önmegvalósítás, alkotás öröme miatt ketten együtt, minden szabadidejüket ráfordítva folytatták a ház belső átalakítását, így az itt látható nappali elkészítését is. A munka több részletben, összességében körülbelül két és fél-három hetet vett igénybe.

Inspiráció

A tervezés és kivitelezés előtt hosszasan böngészték a magazinokat és az internetet, rejtett világítás, gipszkarton polcok és álmennyezet témában így merítve inspirációt, amit saját ötleteikkel, színeivel fűszereztek.
 
A nehézségek legyőzhetők

A fő probléma az volt, hogy a világítás csillárra volt tervezve, ezért a szoba közepén egy ponton volt befűzve a padlásról. Ezt teljesen újra kellett tervezni, majd átalakítani a kábelezést a külön kapcsolható spotokhoz és a rejtett világításhoz.1. Az első lépés a gipszkarton fal elkészítése volt: a padlóra és plafonra vízszintesen UW, közéjük függőlegesen CW aluprofilok kerültek.2. A profilok közé kőzetgyapot hőszigetelés (belső falnál inkább hanggátlás céljából) és a villanyvezetékek jönnek, rájuk a gipszkarton lapok.3. A dísznek se utolsó, de be is polcozható, rózsaszínűre festett „beugró ablakok” formájának kialakítása szintén alumíniumprofilokkal kezdődött.4. A gipszkarton némileg hajlítható, de komolyabb ívet inkább a beirdalásával érdemes kialakítani. A falécek a rögzítőcsavarokat tartják.5. Itt már a helyén van a két beugrót alkotó valamennyi gipszkarton elem, és le is van minden glettelve, kivéve az ív darabjait tartó csavarfejeket.

6. A két gipszkarton csíkot úgy vezették végig a mennyezeten, hogy nem alakítottak ki nekik oldalfalakat. Így alkalmasak a rejtett világításra.7. A mennyezet és a gipszkarton csíkok közti LED-szalagok hangulatvilágítást adnak, a „rendes” fényt a csíkok közepén levő spotlámpák szolgáltatják.8. Mikor már a rózsaszínre, illetve szürkére festés is megtörtént, következhetett a laminált padló lerakása, természetesen a falak felől tágulási hézagokkal.9. A túloldalon kapott helyet az ülőgarnitúra, itt a hófehér falat egyetlenegy kép díszíti. A párnák és a függöny színe harmonizál a túloldali dísz álfal színeivel.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Karácsony előtti nappaliátalakítás
A karácsonyfának tér kell, úgy mutat csak jól. De mi van, ha a nappali zsúfoltsága akadályozza ezt? Íme néhány tipp.


Otthon-bútor
Mozgalmas polc a nappaliba
Ez a polc nemcsak stílust visz a lakásba, hanem elegáns, eredeti formájával is hódít: érdekessége abban rejlik, hogy izgalmas, változatos hatást kelt. Az elevenen lüktető struktúra a polchatárok eltolásának köszönhető.


Otthon-bútor
Mediterrán hangulatú díszkő a nappali falán
Lakásunkat sokféle módon tehetjük otthonossá, egyedivé. Ez a nappali azután vált igazán szerethetővé, hogy falát toszkán stílusban, mediterrán díszkővel borítottuk. Az első látásra nehéz munka valójában igen egyszerű, a cikk végigolvasása után kezdők is nyugodtan belevághatnak.


Ötletek
Autóülés a nappaliban
Bontott BMW bőr üléseiből készítette ezt az ülőbútort Csomós Miklós Gyulán.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság