hirdetésCsillagdíszek bel- és kültérbe

Ötletek

Csillagdíszek bel- és kültérbe

Ünnep idején nemcsak a fenyőfát díszítheti fel a család közösen, hanem díszekkel színesíthetjük a kerti fákat, bokrokat is.

Ha időjárásálló kivitelben készítjük őket, tavaszig élvezhetjük a látványukat.

Anyagszükséglet
- 1 cm vastag rétegelt lemezből 18×18 cm-es darabok
- kicsi karácsonyfadíszek vagy figurák
- apró szemescsavarok
- drótdarab
- akrilfesték – acélkék, lila, rózsaszín
- glitteres lakk
- kültéri lakk

Szerszámszükséglet
- lombfűrész
- fúrógép, körfúrófej
- cigányfúró
- laposfogó
- ecset1. Rajzoljuk fel a nagy kép alapján a csillagot a falapra és fűrészeljük ki. A belső szögek fűrészelésénél ügyeljünk arra, hogy függőlegesen tartsuk a szerszámot, hogy a túloldalon ne vágjunk túl a mintán.2. A belső kört kivághatjuk lombfűrésszel (ehhez fúrjunk elő egy lyukat, amelyen átdughatjuk a fűrészszálat)...

3. ...vagy fúrógépre rögzíthető körkivágó fűrészfejjel. Utóbbi használatakor tegyünk a csillag alá több falapot, nehogy az asztalba szaladjon a fúrófej.4. A csillag egyik csúcsát fúrjuk át – ebbe kerül a drótakasztó. Ez alá, a belső kör tetejébe csavarjunk be egy szemescsavart. Ennek helyét cigányfúróval fúrjuk elő.5. Alapozzuk le csillagot, majd száradás után vastagon kenjük át a glitteres lakkal. Végül vigyünk fel két réteg kültéri lakkot is a csillagra, hogy ellenállóbb legyen. Kössük a díszt a csavarra.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Mozaikkal díszített lépcsőkorlát
Az idei barkácsbajnokság kiírása adta meg a végső lökést, hogy elkészüljön ez a gyönyörű, hatalmas díszítőmunka. Olvasónk az emeletre vezető lépcső mellett végig mozaikcsempével díszítette a korlát mögötti falrészt. Nemcsak szép, de tisztán tartani is könnyebb...


Ötletek
Teremtsünk együtt meghitt pillanatokat
Ajándékozni és díszíteni egyaránt jó. De ajándékot és díszt saját kezűleg készíteni még ennél is jobb. Ebben segít az Ötlet Mozaik e havi, azaz 2014. decemberi számának 32 oldalas ünnepi melléklete.


Gép- és anyagújdonságok
Karácsonyi divat 2018
Mindig van új a téli nap alatt. Az idei ünnepi trendek közt üdvözölhetjük a pávatoll színeit, a hópelyheket és a természetes anyagok térhódítását.


Kert-balkon
Mediterrán madáritató tőzegbetonból
Hosszan gondolkodtak a kertjük központi helyén üresen árválkodó terület kihasználásáról Hegedűs Zoltánék Mendén.


Kert-balkon

Díszkút az udvarban
Szerszám-anyag

Kétszínű dekortál
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság