hirdetésCsillagdíszek bel- és kültérbe

Ötletek

Csillagdíszek bel- és kültérbe

Ünnep idején nemcsak a fenyőfát díszítheti fel a család közösen, hanem díszekkel színesíthetjük a kerti fákat, bokrokat is.

Ha időjárásálló kivitelben készítjük őket, tavaszig élvezhetjük a látványukat.

Anyagszükséglet
- 1 cm vastag rétegelt lemezből 18×18 cm-es darabok
- kicsi karácsonyfadíszek vagy figurák
- apró szemescsavarok
- drótdarab
- akrilfesték – acélkék, lila, rózsaszín
- glitteres lakk
- kültéri lakk

Szerszámszükséglet
- lombfűrész
- fúrógép, körfúrófej
- cigányfúró
- laposfogó
- ecset1. Rajzoljuk fel a nagy kép alapján a csillagot a falapra és fűrészeljük ki. A belső szögek fűrészelésénél ügyeljünk arra, hogy függőlegesen tartsuk a szerszámot, hogy a túloldalon ne vágjunk túl a mintán.2. A belső kört kivághatjuk lombfűrésszel (ehhez fúrjunk elő egy lyukat, amelyen átdughatjuk a fűrészszálat)...

3. ...vagy fúrógépre rögzíthető körkivágó fűrészfejjel. Utóbbi használatakor tegyünk a csillag alá több falapot, nehogy az asztalba szaladjon a fúrófej.4. A csillag egyik csúcsát fúrjuk át – ebbe kerül a drótakasztó. Ez alá, a belső kör tetejébe csavarjunk be egy szemescsavart. Ennek helyét cigányfúróval fúrjuk elő.5. Alapozzuk le csillagot, majd száradás után vastagon kenjük át a glitteres lakkal. Végül vigyünk fel két réteg kültéri lakkot is a csillagra, hogy ellenállóbb legyen. Kössük a díszt a csavarra.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Terméskő a házon
A ház nem csak a vakolat színezésével tehető szebbé.


Otthon-bútor
Panelelőszoba másként
Hagyományos panellakás folyosóját alakították át Szűcs Milánék Miskolcon.


Ötletek
Szivar- és kártyadoboz dekupázs technikával
A kreatív munkákat, díszítéseket mindig is nőies dolognak tartották. Ennek nem kell így lennie, a férfi is kreatív, ötletes. Hát még ha személyes tárgyairól van szó. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet egy „sima” fadobozból egyedi, saját készítésű szivar- és kártyadobozt készíteni.


Otthon-bútor
Mediterrán hangulatú díszkő a nappali falán
Lakásunkat sokféle módon tehetjük otthonossá, egyedivé. Ez a nappali azután vált igazán szerethetővé, hogy falát toszkán stílusban, mediterrán díszkővel borítottuk. Az első látásra nehéz munka valójában igen egyszerű, a cikk végigolvasása után kezdők is nyugodtan belevághatnak.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság