Csillagdíszek bel- és kültérbe

Ötletek

Csillagdíszek bel- és kültérbe

Ünnep idején nemcsak a fenyőfát díszítheti fel a család közösen, hanem díszekkel színesíthetjük a kerti fákat, bokrokat is.

Ha időjárásálló kivitelben készítjük őket, tavaszig élvezhetjük a látványukat.

Anyagszükséglet
- 1 cm vastag rétegelt lemezből 18×18 cm-es darabok
- kicsi karácsonyfadíszek vagy figurák
- apró szemescsavarok
- drótdarab
- akrilfesték – acélkék, lila, rózsaszín
- glitteres lakk
- kültéri lakk

Szerszámszükséglet
- lombfűrész
- fúrógép, körfúrófej
- cigányfúró
- laposfogó
- ecset



1. Rajzoljuk fel a nagy kép alapján a csillagot a falapra és fűrészeljük ki. A belső szögek fűrészelésénél ügyeljünk arra, hogy függőlegesen tartsuk a szerszámot, hogy a túloldalon ne vágjunk túl a mintán.



2. A belső kört kivághatjuk lombfűrésszel (ehhez fúrjunk elő egy lyukat, amelyen átdughatjuk a fűrészszálat)...

3. ...vagy fúrógépre rögzíthető körkivágó fűrészfejjel. Utóbbi használatakor tegyünk a csillag alá több falapot, nehogy az asztalba szaladjon a fúrófej.



4. A csillag egyik csúcsát fúrjuk át – ebbe kerül a drótakasztó. Ez alá, a belső kör tetejébe csavarjunk be egy szemescsavart. Ennek helyét cigányfúróval fúrjuk elő.



5. Alapozzuk le csillagot, majd száradás után vastagon kenjük át a glitteres lakkal. Végül vigyünk fel két réteg kültéri lakkot is a csillagra, hogy ellenállóbb legyen. Kössük a díszt a csavarra.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Művészasztal székekkel
Arcfestéssel és csillámfestéssel is foglalkozik Megellai Katalin Veszprémben. Ezért olyan székeket és asztalt szeretett volna, amelyek feltűnőek, és a célnak megfelelnek.


Szerszám-anyag
Corax Bio: újdonság a növényápolásban
Már nem zöldebb a szomszéd kertje! CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. A 2004 óta működő cég korábban elsősorban az agrárium, a nagytermelők, professzionális felhasználók számára készített környezetkímélő növényvédő szereket és műtrágyákat.


Szerszám-anyag
Klinker lapburkolatok
A dísztégla az építési anyagok nagyon szép, nemes fajtája. Időtálló, karbantartást nem igénylő felület. De mit tegyünk, ha kivitelezés közben döntünk a látszó téglafelület mellett, amikor a falazáshoz már nincs elég hely? Nos, akkor burkoljuk be a házunkat klinker lapburkolattal!


Otthon-bútor
A természet lehelete - díszkő a nappaliban
A díszkő gyönyörű, és nem is nehéz falat burkolni vele. Néhány egyszerű ötlettel és minimális befektetéssel a leghétköznapibb lakást is egyedi, szép otthonná tehetjük. Ez az új társasházi lakás a közlekedő falának díszkővel való borítása után vált igazán szerethetővé.


Szerszám-anyag

Hasznos díszek raklapból












Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.



Fizessen elő digitálisan!





ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság