Amőba zsákban

Ötletek

Amőba zsákban

Praktikus, költséghatékony és kiválóan szórakoztat a maga egyszerűségében ez a társasjáték, amely ajándéknak is nagyszerű.

– Öt gyerek mellett elsősorban olyan játékokra van szükségünk, amelyek gyorsan elpakolhatók, kis helyet foglalnak és akár könnyedén magunkkal is tudjuk vinni, ha hosszabb utazásra indulunk, vagy előre tudjuk, hogy sokat fogunk várakozni valahol – fűzte R. Fonyó Barbara (Budapest) az amőba leírásához. A kevés pénzből, otthon, rövid idő alatt megalkotható játék készítésének menete:

- vágjunk le az öntapadós textilszalagból négy darab, a zsák szélességénél egyenként 1-1 cm-rel rövidebb darabot,

- tervezzük meg a helyüket. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, vegyük le a hátukról a védőcsíkot, és ragasszuk őket a helyükre,

- jó erősen nyomjuk a textilszalagokat a zsák felületére (a tökéletes tapadás érdekében langyos vasalóval egy ruhán keresztül át is vasalhatjuk az elkészült zsákot),

- a zsák szájába fűzzük bele a megkötéshez szükséges szalagokat,

- ne feledkezzünk meg az üvegkavicsokról.

 

Anyagszükséglet

- öntapadós textilszalag (Fabric Tape)

- natúr/világos egyszínű textilzsák (saját kezűleg varrott vagy készen vásárolt is lehet)

- 2×40 cm-es színes szalag

- 8-10 darab kétféle színű üvegkavics/festett kavics/gomb
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Csodás babaház a kertben
Katona Róbert lánya, Szonja születése óta imád babázni, babaházakkal játszani, rendezgetni. Minden álma az volt, hogy akkora babaháza legyen, amibe ő is be tud menni babáival.


Otthon-bútor
Kincsesláda
Így öröm a rendrakás. Mennyivel kellemesebb ebben pompás kincsesládában elhelyezni a drága játékokat, ahelyett, hogy unalmas szekrényekben tárolnák őket. A kincsesláda két azonos felépítésű, nyitott ládából épül fel, amelyek zongorapánttal vannak összekötve.


Ötletek
Virtuális játék helyett varázslabirintus
Nagyon szeretnek labirintusprogramokkal játszani Kulinyi Márton unokái Budapesten. Hogy ne csak képernyő előtt játszanak, készített nekik egy golyóterelő labirintust.


Szerszám-anyag
Kiskonyha: gyakoroljuk a sütés-főzést!
Melyik gyerek ne szeretne segíteni anyának a konyhában, apának a bogrács mellett? (Vagy fordítva.)
Ötletek

Babakanapé


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság