Komposztrosta maradék anyagokból

Ötletek

Komposztrosta maradék anyagokból

A megérett komposztot le kell szitálni, viszonylag gyorsan, hogy az ember felhasználhassa a kertben. Üzletben kész megoldás nem kapható, ezért Tóth Gergely (Budapest) készített egyet.

A rács megvolt (akinek nincs, rostaháló, rostaszövet néven keressen rá, csak ahhoz hosszában is kell merevítőléc). Gergely vett hozzá egy 90 literes habarcsládát és kétméternyi lécet.

A rövidebb léc legyen pont olyan hosszú, amilyen széles a láda. Így nem fog mozogni.A hosszabb lógjon túl, hogy a rosta ne essen a ládába. Fogjuk össze a léceket a rostával és próbáljuk a helyére.

A két léc közé kerül a lemez széle. Gergely három lyukat fúrt fémfúró heggyel a kapupántcsavaroknak.

Átdugta a lyukakon a csavarokat és anyákkal rögzítette őket...

...aztán a lépéseket megismételte a rosta túloldalán.

És kész is. Érdemes hozzá szerezni egy széles simító glettvasat. A fát Gergely lenolajjal kezelte, hogy tartósabb legyen. aki akarja, a vasat is lefestheti persze.

Az átrostált komposzt már használható is.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Ne égess, komposztálj!
Az illetékesek a napokban ismét az ország teljes területé tűzgyújtási tilalmat rendeltek el. De van megoldás a kerti zöldhulladék égetés nélküli eltüntetésére.


Kert-balkon
Talajjavítók helyett: komposztálás
Nem kell minden évben újra meg újra megvásárolni növényeknek a szükséges talajjavítókat, ha ügyesen gazdálkodsz azzal, amid van és komposztálsz.  


Kert-balkon
8 ok, amiért érdemes komposztálni
Mit és miért komposztáljunk?


Otthon-bútor
Környezettudatos gyorstároló a konyhapultban
A zöldségekből sokféle módon, számos különböző variációban készítünk finom, egészséges ételeket. De hova tegyük a felhasználásuk során keletkezett zöldhulladékot, míg komposztra nem kerül? Íme a megoldás.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság