Élő fát körbeölelő pad tetővel

Ötletek

Élő fát körbeölelő pad tetővel

A házuk előtt álló, harmincéves ezüstfenyő köré szerettek volna olyan padot Mádi Csabáék Cecén, ahová ki tudnak ülni akár többen is.

A fenyőfa pad hatszögben öleli körbe a fát, kis pohártartó asztallal a tetején. Mivel a fát nagyon sok madár lakja – és a tűlevelek ne potyogjanak a padon ülőkre –, Csaba egy kör, pontosabban tizenkétszög alakú tetőt is épített fölé.

A tető szerkezete egyszerű: két réteg nádszövet közt egy vastagabb fólia, hogy az esőt se eressze át. A tető rögzítésénél Csaba nagyon figyelt, hogy minél kevesebb sérülést okozzon a fának, de a tető is masszívan álljon: végül állítható fémpánttal erősítette föl, ezért ahogy nő a fa, úgy lehet lazítani a pánton.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Strapabíró padlóbevonat
Poros, piszkos a garázs vagy pince padlója? A Sikafloor 2530 W-vel minden problémát megoldhat. A kiváló minőségű bevonattal könnyen tisztíthatóvá válhat a padló. Nem lesz többé, ragacsos, poros, piszkos, még a pince is csillogni fog. Egyszerűbb, mint a festés.


Gép- és anyagújdonságok
Hőszigetelés és járófelület egyben
Utólagos hőszigetelés alatt a homlokzatok szigetelését értjük, de a házak és lakások esetében egyéb lehetőségünk is van a fűtési díj csökkentésére. A beépítetlen a padlástérben semmilyen hőszigetelés nincs, így a födém nyitott ablak a meleg számára.


Kert-balkon
A kerti csap lehet szép is
Kerti csap gyanánt egyszerű horganyzott cső állt ki a földből az udvaron Kiss Zoltánéknál Pápán, ezen volt egy sima csap. Zoltán úgy döntött, nézzen ki már szépen.


Kert-balkon
Kerti fotel, keleti kényelem
Néhány különleges, saját készítésű bútorral meghitt környezetté varázsolhatjuk  kertünket, teraszunkat. Ráadásul sokkal kevesebből kijövünk, mintha áruházban vennénk a tárgyakat. Cikkünkben egy kényelmes kerti fa fotel elkészítésének menetét mutatjuk be.
Kert-balkon

Diy kerti tároló


Gép- és anyagújdonságok

Kikapcsolódás a kerti munka
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság