Élő fát körbeölelő pad tetővel

Ötletek

Élő fát körbeölelő pad tetővel

A házuk előtt álló, harmincéves ezüstfenyő köré szerettek volna olyan padot Mádi Csabáék Cecén, ahová ki tudnak ülni akár többen is.

A fenyőfa pad hatszögben öleli körbe a fát, kis pohártartó asztallal a tetején. Mivel a fát nagyon sok madár lakja – és a tűlevelek ne potyogjanak a padon ülőkre –, Csaba egy kör, pontosabban tizenkétszög alakú tetőt is épített fölé.

A tető szerkezete egyszerű: két réteg nádszövet közt egy vastagabb fólia, hogy az esőt se eressze át. A tető rögzítésénél Csaba nagyon figyelt, hogy minél kevesebb sérülést okozzon a fának, de a tető is masszívan álljon: végül állítható fémpánttal erősítette föl, ezért ahogy nő a fa, úgy lehet lazítani a pánton.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Körkörös gránit kőburkolat
Akár terasz, akár udvari pihenőhely burkolása a célunk, a koncentrikus körök formájában lerakott gránit kiskockakövekkel szemrevaló látványt érhetünk el. Mi 9/11-es gránit kiskockakövet használtunk, ez tonnánként 490 db. Egy négyzetméterre 100-115 db kell.


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.


Kert-balkon
Kerti bútorok felületkezelése
Akár a kültéri építészetben, akár kerti bútorok készítéséhez használunk fát, a szándék mindig azonos: minél többet tarthassunk meg természetes szépségéből, színeiből, erezetének játékosságából.


Kert-balkon
Kerti bútor – maradék fából
Maradék fából készítette ezt a kerti kiülőt láncfűrész és flex segítségével Waisz Gizella Kornélia Erdőkertesen.
Szerszám-anyag

Végtelen formájú fapad


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság