hirdetésElőzzük meg a viharkárokat!

Ötletek

Előzzük meg a viharkárokat!

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két kulcsszó a minőség és a hozzáértés – ezeket kell szem előtt tartanunk, amikor tetőcserepet vásárolunk.

Az elmúlt időszak szokatlanul nagy viharai sokak tetőszerkezetét megrongálták, és még többen döbbenhettek rá arra, hogy otthonuk melege milyen könnyedén veszélybe kerülhet. Nemcsak lakásbiztosítással lehet azonban védekezni a viharkárok ellen, hanem az elhasználódott, kiöregedett tetőszerkezet cseréjével is nagy lépést tehetünk házunk megóvása felé. Ennek kulcsa pedig a jól megfontolt cserépválasztásban rejlik.

A hazai piac legnagyobb részét a beton- és kerámiacserepek teszik ki, az utcán sétálva a házak túlnyomó többségén ezeket láthatjuk – mondják az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy annak ellenére, hogy még mindig egyeduralkodónak számít ez a két nagy csoport, egyre többen keresik az úgynevezett palatetőket is. Ezek, bár olcsóbbak a beton- és kerámiacserepeknél, rövidebb élettartammal bírnak, és ár-érték arányuk sem mindig a legkedvezőbb.
A betoncserepek legnagyobb előnye, hogy élettartamuk rendkívül hosszú, kiválóan bírják a szélsőséges időjárási körülményeket és tökéletes víz-, valamint fagyálló képességekkel rendelkeznek. Egyetlen hátulütőjük, hogy igen nehezek, ami megköveteli a masszív tetőszerkezetet – mutatnak rá a hozzáértők. A kerámiacserepek ezzel szemben hasonlóképpen jó ellenálló képességgel rendelkeznek, ugyanakkor az előbbieknél jóval könnyebbek, ráadásul megfelelő rögzítés esetén viharállóak is, ami az egyes gyártók szerint azt jelenti, hogy erősebb szél sem képes levinni őket a tetőről.
Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a két nagy csoport közül bármelyik mellett is döntsünk, rendkívül fontos, hogy kiváló minőségű építőanyagokat vásároljunk. A tetőcsere nem az a pontja a házfelújításnak, amin érdemes spórolni, sőt, igazából akkor takarítunk meg jelentősebb összegeket, ha a legkiválóbb márkák legmegbízhatóbb termékeit választjuk. Ezek esetében sokszor garanciát is érvényesíteni tudunk, ráadásul valóban hosszú élettartamuk miatt több évtizedre nyugodtak lehetünk, hogy nem kell tetőt cserélnünk – teszik hozzá.
Az építőanyag-kereskedelmi hálózat telephelyein a hazai piac legjobb minőségű termékei közül választhatnak az érdeklődők, igény esetén pedig szakértők segítségét is kérhetik a megfelelő döntés meghozatalához. Az anyagbeszerzés után pedig már csak egyetlen kihívás maradt: a megbízható tetőfedő szakember megtalálása, aki hozzáértőn tud biztonságos tetőt építeni a fejünk fölé.
Hatalmas feladat jó szakembert találni, hiszen az ács és a tetőfedő szakma is jelentős munkaerőhiánnyal küzd. Érdemes azonban várni a mesterekre, semmiképpen se bízzuk másra a munkát – húzzák alá a szakértők.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Fóliasátor helyett üvegház fillérekért
Jórészt használt vagy selejtanyagokból készítette Szépréti Zoltán Lovasberényben ezt a melegházat: az oldala maradék OSB-lap, az ablakait pedig selejt tévéüvegek alkotják. Az egész 2×3 méteres, mégis rengeteg zöldséget lehet benne termelni.


Ötletek
Energia a tetőről
A tető egy háztartás energiaszükségletének akár 85 százalékát is előállíthatja.


Szerszám-anyag
Kánikula elleni tetőcserép
Április elején mutatta be a Terrán az új, ClimaControl felületkezelésű cserepeit, amelyekkel igazoltan akár 10 °C-kal alacsonyabb a hőmérséklet a tető alatt, a hagyományos Terrán tetőfedőanyag felhasználásával készült tetőhöz képest.


Ötletek
Hűtőmágnes-üzenő
Egyszerűségével hódító ötletet osztott meg velünk Murin Kata: egyetlen mozdulattal készítünk emlékeztetőt arról, milyen élelmiszer fogyott el otthon.


Ötletek

Diy madáretető
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság