Porgyűjtő Post-it

Ötletek

Porgyűjtő Post-it

Nem kedveli Kovács Norbert a fúráskor keletkező apró lyukból kihulló törmeléket, port, piszkot.

 A porszívó jó megoldás, de két ember szükséges ahhoz, hogy fúráskor használni lehessen. A képen látható ötletével a tiszta munka bármilyen helyzetben megoldható: mindössze egy szélesebb Post-it tömb kell hozzá.

Minden lyuk fúrása előtt le kell tépni egy lapot, majd a ragasztós részét 90 fokban meghajlítani. Ezt a lyuk alá kell ragasztani – e meghajlított lap elég erős ahhoz, hogy egy lyuk kihulló törmelékét megtartsa.

 

Fúrás után a lap nyom nélkül eltávolítható, a törmeléket pedig „belecsomagolva”, a lapot összegyűrve minden további takarítás nélkül el lehet tüntetni.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Mintázzuk a falfelületet!
Amit külső térben, a homlokzaton megszerettünk és megszoktunk: a plasztikus vakolatot, azt beltérben is kialakíthatjuk. Változatos, mozgalmas mintázatával jóval érdekesebb látvány, mint a simított-festett, vagy tapétázott fal, ráadásul egyedi, hiszen mi magunk alkotjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő technikával.


csináld magad
Így lehet saját készítésű kerti zuhanyzód
Egy kerti zuhanyzó jó szolgálatot tehet nyáron a nagy hőségben. Jól eshet aláállni egy-egy izzasztó kerti munka után, de a család legkisebb tagjai is örömmel pancsolhatnak alatta. Egy nagyobb hordó felhasználásával akár mi magunk is elkészíthetjük.


Kert-balkon
Grillsütők
Számtalan változatban kaphatók kerti grillsütők, de a lakoma elkészítéséhez nem kell feltétlenül krómozott, csillogó-villogó berendezés: a földön rakott tűz fölé állított rostély éppúgy megteszi, mint a lábakon álló, guruló, állítható szerkezetek. Ha megvan a parazsunk, neki is láthatunk a sütésnek főzésnek. De micsodán?


Szerszám-anyag
Biztonságos biciklitároló készítése
A többség egészen addig kerékpározik, míg nem lesz nagyon csípős a hideg. De a kerékpárokat addig is és azután is tárolni kell valahol – lakásban, melléképületben vagy garázsban. Íme egy ötletes megoldás.
Otthon-bútor

Rovarűző praktikák


Otthon-bútor

Bútorok a fürdőbe
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság