Kárpitozott ágyvég

Ötletek

Kárpitozott ágyvég

Alapvetően a komfortérzet vezérelte Horváth Krisztinát Pécelen, amikor kigondolta, hogy olyan ágyvéget szeretne a hálószobába, amely biztosítja a kényelmes olvasást az ágyban.

Ezért a puha, meleg, a hátat jól támasztó kárpitozott ágyvég mellett döntött. Mivel szereti az eklektikát, a minták és színek harmonikus keveredését, vásárolt néhány összeillő textilt.

Az alapokhoz 15 db 6 mm vastag, 38,5×38,5 cm-es rétegelt lemezre 8 cm vastag szivacsot ragasztott. Ezekre egyenként felfeszítette és elektromos tűzőgéppel rögzítette a szöveteket. Lehet, hogy előtte érdemes lett volna valami alapszövettel bevonni a szivacsot – nos ez elmaradt, de elég nagy munka volt így is a 15 téglatest elkészítése.

A végeredményen egyébként nem látszik, hogy nincs alatta védőanyag. A téglatestek bevont felülete 40×40 cm-es. A kész téglatesteket Krisztina ízlésesen elrendezte egy 198×116 cm-es bútorlapon. A sarkok találkozásánál a kiválasztott textillel bevont gombok helyét kijelölte és kifúrta.

A kockákat a bútorlap hátoldala felől fúrással rögzítette. Fölhelyezte a gombokat – ezek jól takarják a réseket és izgalmassá is teszik a végeredményt. Végül a 200×120 cm-es felületet rögzítette a falra.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Beépített szemetes
A konyha átalakításakor, kihasználva a gipszkarton falban adódott helyet, beépített szemetest készített Garami Antal Sződligeten.


Ötletek
Az éjjeliszekrények új élete
Vidéki nyaralóból megmentett két éjjeliszekrényt újított fel stílusosan Németh Károly Zalaegerszegen.


Ötletek
Terasz a ház mögött
Az ember túl nagy feladatnak gondolhatja egy terasz saját kezű megépítését. Tanító Károlyék példájából kiderül, hogy ennek nem kell így lennie.


Ötletek
Ágyrácsból lépcsőburkolat
Saját gyártású lépcsővel és lépcsőburkolattal hidalta át a háló és a konyha közti szintkülönbséget Bátai Balázs Szegeden.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság