Beépített szemetes

Ötletek

Beépített szemetes

A konyha átalakításakor, kihasználva a gipszkarton falban adódott helyet, beépített szemetest készített Garami Antal Sződligeten.

A legtöbb helyen a szemetes helye a mosogató alatt van. Ahhoz, hogy beledobjunk valamit, ki kell nyitni a mosogató ajtaját, majd „bebújva” a szemetes billenő tejével kell megküzdeni, amit csak a legügyesebb virtuózok nem kennek össze, mikor a tányér tartalmát kiürítik. És a hab a tortán, amikor üres a szemetes és az első beledobott tárgy magával rántja a műanyag zsák addig szépen kifeszített száját. Brrrr. Hát innen jött az ötlet. A beépítés alsó konyhaszekrényekben is alkalmazható. A legtöbb időt Antal a méretezéssel töltötte el, ami több hétvégi órát jelentett. Fontos volt a külső keret és az előlap közötti rés fixen tartása, így a keretet nem a falhoz, hanem a korpuszhoz kellett rögzítenie, hogy együtt legyen az előlappal.

A szerkezet belseje két részből áll. Az egyik a magasított „fiók”doboz, alján a fióksín-kuplunggal. A másik pedig a benne levő, vékonyabb bútorlapból összeállított – tisztításhoz kiemelhető – szemetes doboz. A bútorlap védelme érdekében (ha kiszakadna a vékony szemeteszsák) célszerű két műanyag zsákot használni, egy vastagabb belsőt és a kidobandó vékonyabbat.

 

1. A konyhát leválasztó gipszkarton fal vázát Antal nem tartotta elég stabilnak ahhoz, hogy a mindennap többször használt szemetest csak úgy beleépítse.

 

2. Ezért kivágva a gipszkarton fal elejét tiplivel rögzítette a belső korpuszt az aljzatbetonhoz és a szembe lévő kéményfalhoz.

 

3. Erre rögzítette a Blum Tandem fióksíneket és a hozzákapcsolódó Tip-On rendszert, amely az előlap benyomásával kigördíti a szemetest.

 

4. Az új megoldással a szemét behelyezéséhez nem kell külön ajtót vagy szemetestetőt nyitni, így mindkét kezünk szabad marad.

 

5. A belső – tisztításhoz könnyen kiemelhető – szemetesdoboz két oldalára Antal iratcsíptetőt csavarozott, hogy a műanyag szemeteszsákot rögzítse.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Építsünk konyhabútort!
Barátnője 75 éves édesanyjának készítette ezt a konyhabútort Lovass Ágnes Pécelen.


Gyerkőc
Csúszdás játszóház
Lassan itt az ideje a kerti játékoknak. Építs a gyerkőcnek játszóházat. 


Otthon-bútor
Éjjeliszekrény s. k.
A boltokban nem mindig találni olyan bútorokat, amelyek megfelelnének az igényeinknek – mármint a színüket és méreteiket, illetve a polcok elosztását tekintve.


Gyerkőc
A kis herceg 3D-s kisbolygója
Barátnőjével együtt nagy rajongója Exupéry hősének Varga Mariann. Portugál minta továbbgondolásával készítette ezt a térbeli bolygós faliképet.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság