Sárkányfejes díszkút

Ötletek

Sárkányfejes díszkút

Első látásra nem is gondolnánk, milyen egyszerű elkészíteni egy ilyen kerti díszítményt.

Persze nem lehetünk gyorsan készen vele, mert azért a beton és a ragasztó száradási idejét ki kell várni. Először egy 17×52×30 cm-es alapot készített a kútnak Záhony Péter Budapesten, betonvasat is rakott bele, majd feltöltötte betonnal. Száradás után 4 db 15×50×20 cm-es zsalukövet tett egymás tetejére, beszintezve. A legfelső zsalukőbe 4×15 cm-es lefolyócsövet tett, majd az egészet feltöltötte betonnal. Kötés után 1,5-2 cm vastag terméskő borítást ragasztott rá. A kész mű érdekké, meséssé teszi a kert hangulatát.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Diy díszkút felújítás
A régi kút állapota indokolta a felújítást Veninger Szabolcséknál Kincsesbányán. Az első lépés a régi szerkezet bontása volt, ...


Otthon-bútor
Antikolt és dekupázzsal díszített doboz
Gyorsan elkészíthető, mégis szép és kedves ajándékon gondolkodunk? Ez a teafiltertartó díszdoboz jó megoldás. A dobozt is készíthetjük magunk, de meg is vehetjük, akkor az antikolás és a dekupázs következtében válik teljesen egyedivé és személyre szabottá.


Kert-balkon
Hőszigetelt kutyaház készítése
Nagytestű berni pásztorkutyának építette ezt a házikót Frimmel László és Molnár Vera olvasónk (ekkora kutyának elvben nem kéne szigetelt ház, de úgy gondolták: ha már építenek, megcsinálják rendesen).


Szerszám-anyag
Corax Bio: újdonság a növényápolásban
Már nem zöldebb a szomszéd kertje! CoraxBio néven új, a lakosságnak és kiskerttulajdonosoknak szánt termékcsaláddal jelent meg a piacon a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. A 2004 óta működő cég korábban elsősorban az agrárium, a nagytermelők, professzionális felhasználók számára készített környezetkímélő növényvédő szereket és műtrágyákat.


Kert-balkon

A fa új élete
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság