Beépített ablakmélyedés

Ötletek

Beépített ablakmélyedés

Kis lakásban érdemes kihasználni az ablakok alatti beugrókat is. Ez az ablakmélyedés 25 cm mély, így kézenfekvő volt, hogy készen kapható fenyőpolcokból legyen a szekrény. Az ajtók szintén fenyőből készültek.

Kisméretű téglalakásunkban szerették volna kihasználni az ablakok alatti beugrókat Koczka Ádámék Budapesten, s rövidesen jött az ötlet, hogy építsenek ide szekrényeket.

1. Az ablakbeugró eredeti peremeit eltávolították, majd a régi és új elemek közötti hézagot fatapasszal töltötték ki, végül a felső lapot az ablakkerettel egyező színűre festették.

 

2. Mivel az ablakmélyedés 25 cm mély, a hely épp elegendő arra, hogy az összehajtogatott ruhák keresztben elférjenek benne. A hát- és oldalfalakat a meglévő ablaktok adta.

3. Az ajtólapokat szintén fenyőpolcokból készítették, 50×80-as lapokból. Nem kenték le őket semmivel, mert szeretik a fa eredeti színét és így az új tároló illik a többi bútorhoz is.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Helyhiány helyett
Praktikus helykímélő tárolót építettek Tótpál Zsolték budapesti panellakásukban, ahol a helykihasználás igen fontos szempont.


Otthon-bútor
Tetőtéri szekrény készítése
Sokáig kihasználhatatlan volt Horváth Anikóék tetőtéri szobájának egyik sarka a tetősík alatt, amíg ki nem találták és meg nem építették a képeken látható beépített szekrényt, amelynek fő erénye a maximális anyagtakarékosság.


Otthon-bútor
Multimédiás szekrény
A modern multimédiás berendezéseknek köszönhetően akár 5-6 egységből is felépülhet otthoni multimédia sarkunk. Ehhez pedig méretes szekrény kell. Íme, a tökéletes választás. Egy napos munkával tökéletesen új, modern bútorral gazdagíthatjuk otthonunkat.


Szerszám-anyag
Biztonságos biciklitároló készítése
A többség egészen addig kerékpározik, míg nem lesz nagyon csípős a hideg. De a kerékpárokat addig is és azután is tárolni kell valahol – lakásban, melléképületben vagy garázsban. Íme egy ötletes megoldás.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság