hirdetésDuplán hasznosul a meleg

Ötletek

Duplán hasznosul a meleg

Lehet még idén is hideg, akkor jöhet jól ez az ötlet. Egyszerűen és gazdaságosan fűti be fürdőszobáját Ajkay Imre Szombathelyen, rásegítve a meglévő, pazarló villanyfűtésre.

A módszer alapja egy sima elszívó ventillátor. A melegebb helyiség (a nappali) és a hidegebb (a fürdő) közti falon Imre egy 100 mm átmérőjű lyukat alakított ki. Ide került – a meleg helyiségbe – a ventillátor. Sima, sűrű nikecellből épített köré egy kürtőt, amely a mennyezet alatt 20 cm-el végződik.

A hideg oldalon – a fürdőben – a ventilátor gyári rácsa van a lyuk elé szerelve. A fizika törvényeit kihasználva, a mennyezet alatti, hasznosítatlan meleg levegőt a ventilátor egyszerűen átszívja a fürdőbe.

Jó minőségű anyagból építve, a nikecell hangszigetelőként is kiváló, így alig hallani a ventilátor működését. Imre ráadásul egy termosztátot is beiktatott a rendszerbe. A ventillátor teljesítménye 100 köbméter per óra, így perceken belül kellemes meleg van a hidegebb helyiségben is. Pozitívum még, hogy a mozgó meleg levegő miatt a párásodás is minimális.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Babakocsi latyak nélkül
Harmadik gyermekének születése és az esős őszi idő beállta után szembesült Takács Zoltán Halásztelken azzal a problémával, hogy a vizes, piszkos kerekű babakocsit tárolóhelyiség hiányában nemigen tudja a lakásban hol tartani.


Ötletek
Beépített ablakmélyedés
Kis lakásban érdemes kihasználni az ablakok alatti beugrókat is. Ez az ablakmélyedés 25 cm mély, így kézenfekvő volt, hogy készen kapható fenyőpolcokból legyen a szekrény. Az ajtók szintén fenyőből készültek.


Ötletek
Variációk szélezetlen deszkára
Egyre több helyen tűnnek fel szélezetlen akácdeszkából készült kerítések, kapuk, hiszen a rusztikus hatás mellett abban is biztosak lehetünk, hogy strapabíró és időtálló lesz a szerkezet.


Ötletek
Bambuszpolc
A polc elkészítése szükségszerű volt, amikor új, bútorozatlan albérletbe költözött párjával Andráska Béla Budapesten.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság