hirdetésDuplán hasznosul a meleg

Ötletek

Duplán hasznosul a meleg

Lehet még idén is hideg, akkor jöhet jól ez az ötlet. Egyszerűen és gazdaságosan fűti be fürdőszobáját Ajkay Imre Szombathelyen, rásegítve a meglévő, pazarló villanyfűtésre.

A módszer alapja egy sima elszívó ventillátor. A melegebb helyiség (a nappali) és a hidegebb (a fürdő) közti falon Imre egy 100 mm átmérőjű lyukat alakított ki. Ide került – a meleg helyiségbe – a ventillátor. Sima, sűrű nikecellből épített köré egy kürtőt, amely a mennyezet alatt 20 cm-el végződik.

A hideg oldalon – a fürdőben – a ventilátor gyári rácsa van a lyuk elé szerelve. A fizika törvényeit kihasználva, a mennyezet alatti, hasznosítatlan meleg levegőt a ventilátor egyszerűen átszívja a fürdőbe.

Jó minőségű anyagból építve, a nikecell hangszigetelőként is kiváló, így alig hallani a ventilátor működését. Imre ráadásul egy termosztátot is beiktatott a rendszerbe. A ventillátor teljesítménye 100 köbméter per óra, így perceken belül kellemes meleg van a hidegebb helyiségben is. Pozitívum még, hogy a mozgó meleg levegő miatt a párásodás is minimális.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tolóajtós cipőszekrény
Amikor ideje engedi, előszeretettel rajzol, tervez Héja Tamás Besenyszögön. Ez a retróba oltott technó (kicsit már cyberpunkba hajló) szekrény is így született.


Ötletek
Festékcsorgás ellen
Kivédhetetlen, hogy festés közben ne csorogjon oda is festék, ahova nem kellene. Hiába fóliázunk, vagy ragasztjuk le a felületeket, a festékpacák és pöttyök könnyen széthordhatók, nem beszélve arról, hogy csúszósságuk miatt balesetveszélyesek is.


Ötletek
Kerékpárállvány javításhoz
Rendszeresen bringázik Török Árpád Nagykovácsiban, és tavasszal a kerékpár karbantartása megszokott és visszatérő feladat, amit sokszor maga hajt végre. Ehhez ötletes állványt szerkesztett.


Ötletek
Egyedi virágtartók
Nem talált olyan formájú, anyagú és színű virágtartót a boltok kínálatában, amilyet szeretett volna Sebestény István Budapesten. A hiábavaló keresgélés után leült és átgondolta, hogyan készíthetne saját maga.


Ötletek

Griffes lámpa


Ötletek

Az erdő asztala


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság