hirdetésFagymentes, mégis használható kerti csap

Ötletek

Fagymentes, mégis használható kerti csap

A kerti csapokat télen lezárni, vízteleníteni kell. Vonatkozik ez a ház külső falán levő csapra is. Ugyanakkor télen is sokszor előfordul, hogy a kertben vizet szeretnénk venni, de a csapok újbóli kinyitása bonyolult.

Sebestény István (Budapest) megoldása biztosítja, hogy ne kelljen a téli hideg napok alatt sem vízteleníteni a ház falán lévő csapot: egy műanyag (festékes vagy savanyúságos) doboz tetején nyílást vágott, hogy a csap (leszedett nyitókarral) átférjen rajta, majd a fedelet két tiplibe hajtott riglivel a falhoz rögzítette.

A vödörbe szigetelőanyagot – habszivacs-darabokat, rongyot stb. tett, majd a helyére (a tetejébe) pattintotta. A csőből és falból érkező hő biztosítja, hogy a csapban ne fagyjon be a víz.

Téli használatkor egyszerűen egy mozdulattal lepattintjuk a vödröt, s máris van vízvételi lehetőség.

A fagyok elmúltával aztán az egész „szerkezet” pillanatok alatt eltávolítható!

A nyári képen is látható a két tipli, a télin pedig a bélelt vödör és a falon a teteje.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Hordóbútor
Nagyapja régi hordóiból készítette ezt a kerti bútort Márfi Zoltán Rábapatyon.


Kert-balkon
Többfunkciós kerti pihenő
Saját kezűleg építette ezt a kerti pihenőt Tószegi László Arnóton – kezdve az alapozástól, burkolástól egészen a festésig.


Kert-balkon
Faház építése deszkáról deszkára
Egyáltalán nem ördöngösség saját kezűleg megépíteni egy fából készült nyárilakot. Ezt bizonyítja például ez a lakályos kerti házikó, amelyet Váradi Lajos készített Komáromban. A munka gyakorlati részleit bemutató folyamatfotók is egytől egyig az ő munkái. Utánzásra érdemes.


Kert-balkon
Építsünk tavat
Egy kertes, családi ház kertjét mindig jó és kreatív feladat megtervezni, feldobni valami extra építménnyel, kertrésszel. Júniusi extra mellékletünkben megmutatunk mindent a kerti tavakról, ami ahhoz szükséges, hogy saját kezűleg is meg tudjuk építeni kerti tócsodánkat.


Kert-balkon

A kert díszei


Gép- és anyagújdonságok

Műanyagkéses fűszegélyvágó


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság