Fagymentes, mégis használható kerti csap

Ötletek

Fagymentes, mégis használható kerti csap

A kerti csapokat télen lezárni, vízteleníteni kell. Vonatkozik ez a ház külső falán levő csapra is. Ugyanakkor télen is sokszor előfordul, hogy a kertben vizet szeretnénk venni, de a csapok újbóli kinyitása bonyolult.

Sebestény István (Budapest) megoldása biztosítja, hogy ne kelljen a téli hideg napok alatt sem vízteleníteni a ház falán lévő csapot: egy műanyag (festékes vagy savanyúságos) doboz tetején nyílást vágott, hogy a csap (leszedett nyitókarral) átférjen rajta, majd a fedelet két tiplibe hajtott riglivel a falhoz rögzítette.

A vödörbe szigetelőanyagot – habszivacs-darabokat, rongyot stb. tett, majd a helyére (a tetejébe) pattintotta. A csőből és falból érkező hő biztosítja, hogy a csapban ne fagyjon be a víz.

Téli használatkor egyszerűen egy mozdulattal lepattintjuk a vödröt, s máris van vízvételi lehetőség.

A fagyok elmúltával aztán az egész „szerkezet” pillanatok alatt eltávolítható!

A nyári képen is látható a két tipli, a télin pedig a bélelt vödör és a falon a teteje.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti konyha és grillsütő
A kerti mobil konyha, grillsütő és mosogató lehetővé teszi, hogy a főzés minden mozzanata a kertben történjen.  Az étel előkészítésére, sütésre és a mosogatásra is alkalmas, valamint étkező asztalnak is kiváló kerti bútor kedvenc darabja lehet a családnak.


Kert-balkon
Kerti asztal betonból és fából
Nem mindenki szereti ősszel a kerti bútor elpakolásával járó hercehurcát és nem mindenkinek van annyi tárolóhelye, hogy ne kelljen telente kerülgetni az elspájzolt kinti bútort. De ha kint marad, akkor nagyon fontos, hogy masszív, az időjárásnak ellenálló anyagokból készüljön.


Kert-balkon
Kerti bútorok felületkezelése
Akár a kültéri építészetben, akár kerti bútorok készítéséhez használunk fát, a szándék mindig azonos: minél többet tarthassunk meg természetes szépségéből, színeiből, erezetének játékosságából.


Gyerkőc
Kerti játszótér kicsiknek és nagyoknak
Gyermekeik születése óta gondolkodott Veres Péter és felesége Gödön, hogy hová helyezzék a hintát a kerten belül.
Kert-balkon

Antik kövek a kertbe


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság