hirdetésFagymentes, mégis használható kerti csap

Ötletek

Fagymentes, mégis használható kerti csap

A kerti csapokat télen lezárni, vízteleníteni kell. Vonatkozik ez a ház külső falán levő csapra is. Ugyanakkor télen is sokszor előfordul, hogy a kertben vizet szeretnénk venni, de a csapok újbóli kinyitása bonyolult.

Sebestény István (Budapest) megoldása biztosítja, hogy ne kelljen a téli hideg napok alatt sem vízteleníteni a ház falán lévő csapot: egy műanyag (festékes vagy savanyúságos) doboz tetején nyílást vágott, hogy a csap (leszedett nyitókarral) átférjen rajta, majd a fedelet két tiplibe hajtott riglivel a falhoz rögzítette.

A vödörbe szigetelőanyagot – habszivacs-darabokat, rongyot stb. tett, majd a helyére (a tetejébe) pattintotta. A csőből és falból érkező hő biztosítja, hogy a csapban ne fagyjon be a víz.

Téli használatkor egyszerűen egy mozdulattal lepattintjuk a vödröt, s máris van vízvételi lehetőség.

A fagyok elmúltával aztán az egész „szerkezet” pillanatok alatt eltávolítható!

A nyári képen is látható a két tipli, a télin pedig a bélelt vödör és a falon a teteje.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Minden nagyvárosba megérkezik az akkus gépek új generációja
A STIHL októberben útjára indítja mintegy kéthónapos roadshow-ját, melynek keretében több mint tucatnyi bevásárlóközpontban mutatja be az akkumulátoros eszközök új generációját.


Ötletek
Kerti sütögető bontott téglából
A kertrendezés keretében építette meg ezt a sütögető-bográcsozót – fölötte tetővel, elszívóval – Szakács István és neje, Szakácsné Rim Mária Dabason.


Kert-balkon
Kerti tó építése egyszerűen
Egyre több családi ház hátsó udvarában tűnik fel a szépen ápolt gyepszőnyeg közepén egy kisebb-nagyobb tavacska. Ez érthető is, hiszen pihentető érzés mellette ejtőzni, elkészítéséhez pedig nem kell túl sok pénz, idő és energia, csak el kell határoznunk magunkat.


Kert-balkon
Kerti asztal betonból és fából
Nem mindenki szereti ősszel a kerti bútor elpakolásával járó hercehurcát és nem mindenkinek van annyi tárolóhelye, hogy ne kelljen telente kerülgetni az elspájzolt kinti bútort. De ha kint marad, akkor nagyon fontos, hogy masszív, az időjárásnak ellenálló anyagokból készüljön.


Kert-balkon

Babaház a kertben
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság