Mozaikozott fürdőszoba

Ötletek

Mozaikozott fürdőszoba

A fürdőszoba falaira többnyire csempe kerül, az a legvízállóbb. Így történt itt is. A végeredmény hangulata mégis egészen más.

Százéves parasztházat újított fel egyedi módon Bakonyi Zsuzsa és Ferenczi Gergely Pálfán, méghozzá a mai kor követelményeinek megfelelő kivitelben, de azért illeszkedve az épület hangulatához. Semmit nem raktak „szokványosan”, hanem a fantáziájuk által vezérelve – a falra például egy igen kemény, fagyálló padlólap került, mert ezt találták a legélethűbb deszkakerítésnek a belső udvar látványához. Bemutatjuk az egyes elemek elkészítésének folyamatát is.

 

Az életfa mozaikkép, mely hűen tükrözi spirituális beállítottságukat, elég hosszú, (kb. 3 hónapig tartó) érett munka gyümölcse, hozzávetőleg 4 négyzetméter.

Mindent maguk végeztek, ismerősök, barátok maradék burkolóanyagait törték össze, flexibilis csemperagaszóval rögzítették a falra és a mosdópultra, ablakpárkányra.

A legmacerásabb a fugázás volt, de megérte a csodálatos látvány.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Top 5 fürdőtrend
Az újHÁZ Centrum szakértői idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n, és cikkünkben egy csokorba gyűjtötték azt az öt meghatározó divatirányzatot, amely a következő években rohamosan terjedni fog, rávéve a lakástulajdonosokat, hogy nagyszabású átalakításokra adják a fejüket.


Szerszám-anyag
Térnagyító átlós burkolás beltérben
A fürdőt, előszobát, konyhát érdemes masszív, strapabíró járólapokkal burkolni, mert víz- és időtállóak, no meg sokkal jobban bírják az igénybevételt, mint mondjuk a linóleum. Ha pedig átlósan rakjuk le őket, optikailag nagyíthatjuk is az ilyen helyiségekben szokásos kis alapterületet.


Ötletek
Mozaikozott szék
Mozaiktechnikával újította fel ezt a széket Hadari Vivien Sopronban.


Otthon-bútor
Álomfürdő kis helyen
Az 1980-ban épült 47 négyzetméteres panellakás felújítása során a fürdőszobát is teljesen átépítették Bodonyi Péterék Vácon.


Kert-balkon

Kényeztető kádak
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság