Hó és avar ellen: tolókapu-takarító

Ötletek

Hó és avar ellen: tolókapu-takarító

A kerítés és az élősövény közt mozog Pogonyi József tolókapuja, és mivel kicsi a távolság köztük, a sín takarítása nehézségekbe ütközött. Eddig. 

Pogonyi úr ugyanis tolókapusín-tisztító készüléket készített. Az ötlet egyszerű, de hatásos. A találmány (mert nyugodtan annak is nevezhetjük) lényege, hogy a síntisztító kerüljön fel a mozgó kapura, és azzal együtt mozogva tisztítsa a sínt. Fontos, hogy olyan profilú – itt egyszerű szögvas – legyen a tisztító, mint a sín maga. Akár hulladék szögvasból is elkészíthető.

A képen látszik az egyszerűsége:

- egy tartót kell hajlítani,

- ezt egy csavarral rá kell szorítani a kapu zártszelvényére,

- egy szögvas kifúrva, hogy könnyen mozogjon fel-le, ha esetleg valamiben nagyon megakadna,

- a tartó második furatába egy másik csavarral a LAZÁN felfüggesztett „síntisztító” kerül.

A szerkezet a lehullott leveleket simán letakarítja a sínről, havazáskor pedig rá lehet rögzíteni (gumizni, kötözni, ragasztani vagy hegeszteni) némi plusz súlyt.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Kertünk legnagyobb ellensége az aszály
A megfelelő vízmegőrzés azonban megoldást nyújt.


Gép- és anyagújdonságok
Masszív vezeték nélküli fúró- és ütvefúró
A Bosch új 14.4 és 18 V-LI vezeték nélküli fúró- és ütvefúró csavarozói a legextrémebb körülmények között is helytállnak. Fával és fémmel történő munka során a legnehezebb fúrócsavarozó műveletek elvégzésére, illetve kőművesmunkákra is alkalmas.


Gép- és anyagújdonságok
210 csavar egy töltéssel
Utánozhatatlan teljesítményre képes a Bosch 14,4 és a 18 V-LI vezeték nélküli csavarozója. A GSR 14,4 a professzionális csavarozó egyetlen akkutöltéssel a legtöbb csavar behajtását teszi lehetővé.


Gép- és anyagújdonságok
3 funkció egyetlen készülékben
A Bosch egyik legújabb fejlesztésű szerszámgépe egyszerre három funkcióra képes. Fúrókalapács, fúrógép és csavarozó. A Bosch Uneo 14,4 Voltos Li-Ion akkus technológiával van szerelve, ami csak még kézenfekvőbbé teszi, hogy ezt a szerszámgépet válasszuk!
Gép- és anyagújdonságok

Fúrócsavarozók tesztje


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság