Húsvéti ötletek

Ötletek

Húsvéti ötletek

A húsvéti készülődés jegyében a bejáratot díszítsd tulipános koszorúval, és a kertbe tegyél ki saját gyártású, festett fanyuszikat. 

A gyerekekkel készíts poénos hímeseket: mintázd meg labdáknak a tojásokat, és a ház asszonyát ajándékozd meg madárfészkes dekorációval.

Fűrészelj ki vékony, rétegelt lemezből tojás- és tulipánformákat, csiszold meg, fesd le és mintázd tetszés szerint. Lakkozás után ragassz a virágok hátoldalára zöld hurkapálcákat, ezekre tekerj selyempapírból leveleket. Szúrj, illetve ragassz szalmakoszorúra a díszeket.

Hogyan lesz a gömbölyű foci-, kosár-, vízi-, tenisz- és baseball-labda, plusz az egyetlen kakukktojás, a valóságban is tojás rögbilabda egyben hímes tojás is? Fesd le megfelelő színű akrillal a kifújt vagy hungarocell tojásokat. Száradás után ceruzával rajzold fel a jellegzetes vonalakat, és húzd át alkoholos filctollal.

A nyulakat fűrészeld ki deszkából, körben farigcsáld meg az éleket, majd csiszold át. Alapozd le a figurákat narancssárgával és fehérrel, majd fesd meg az árnyalatokat. Vékony szeggel szúrj bele a fába a bajuszok helyén, és ragassz a lyukakba kunkori drótszálakat, a foltos nyuszi kezébe kosárkát, az állatkák aljába fúrt 5 cm-es lyukakba pedig fa rudakat. Befejezésül lakkozd le a figurákat.

Csiszolj át egy régi sütőformát és fújd le világoszöld akrilspray-vel. Vágj és ragassz a mélyedések aljába tavaszias mintájú scrapbook papírokból korongokat. Ragasztópisztollyal rögzítsd az „ablakokba” szizálból tekert kis fészkeket, dekormadarakat, művirágokat és színes műanyagtojásokat. Szaténszalaggal akaszd fel.

Bővebben: praktika.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Szellős fatároló
Egyszerű de robusztus szerkezetű, funkcionális és szép: négy betontuskón nyugvó oszlop tartja a trapézlemez tetőt ezen a jól szellőző fatárolón, amelyet Juhász Tamás ácsolt Gyulán.


Ötletek
Világító díszgömb műanyag poharakból
A pohárgömböt Varga Mariann készítette, egy blogon látott minta alapján.


Ötletek
Kerti pavilon
A kerti pihenéshez nagyon jól jön egy ilyen pavilon, amely véd a tűző naptól, a hirtelen záporoktól, elfér benne az asztal és néhány szék, esetén egy kisebb medence is.


Ötletek
Beltéri csobogó hangulatvilágítással
Csobogó beépítésével oldotta meg Kinsztler Zoltán Kiskunhalason a télikert növényeinek párásítását, egyben az esti hangulatvilágítás lehetőségét is megteremtve.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság