hirdetésTegyünk talpat a gravírozó alá!

Ötletek

Tegyünk talpat a gravírozó alá!

Megszenvedett egy névtábla fába gravírozásával Varga Ákos Sopronban – az ember a precíz vonalak kimunkálásakor nehezen tudja egyenesen tartani a gravírozót, és a vonalak nem olyanok lettek, amilyeneknek szerette volna őket. Gondolkodott – és eszébe ötlött a megoldás.

Morfondírozás közben jutott eszébe Varga úrnak, hogy a felsőmaróhoz hasonló módon kellene megoldani a dolgot, annak lába tökéletesen függőleges helyzetben tartja a masinát. Mivel pedig a műhelyben akadt egy rossz felsőmaró, innen már csak a megvalósítás volt hátra: leszerelte róla a motort és szemrevételezte az alsó részt, hogyan is tudná rögzíteni a Dremelt. Végül leszedte a talpról a tengelyrögzítőt és a helyére egy olyan nagy fém alátétet tett, amelyen átfért a gravírozógép elülső, menetes része. Az alátétet két oldalról bevágta, hogy illeszkedjen a régi tengelyfixáló helyére, majd a rögzítő csavarjával rögzítette. Ezután jött a neheze: mivel rögzítse a tartószerkezetre? Bevillant neki, hogy a gravírozóhoz adtak egy körkivágó sablont, s mivel annak menetes a közepe, így pont jó is volt hozzá. Így sikerült összehoznia a felsőmaró talpát egy gravírozóval. (Nemcsak az ötlet utánzásra méltó, de a találmány – hiszen valójában ezt már nyugodtan minősíthetjük annak! – kiötlésének menete is.)

Az új szerkezet elemei, még külön-külön.

 

Így néz ki a kész, munkára fogható szerkezet.

 

Az új, kombinált masinával egyszerű a gravírozás.

Felhívás!

A gyakorlatias Nyerő ötletek tárházának bővítéséhez várjuk az Önök praktikus ötleteit is, hogy másokkal is megoszthassuk őket. Ha lehet, ne (csak) rajzot, hanem fényképet küldjenek a megoldásokról, illetve a készített tárgyakról, méghozzá minél nagyobb méretű (pl. 10×20 cm-es, avagy 1 MB-nál nagyobb) és minél nagyobb felbontású (legalább 300 dpi-s) fotókat. A hónap ötletét a nyomatott Ötlet Mozaik minden havi számában barkácsnyereménnyel díjazzuk.

Címünk: mozaik@iqpress.hu

A képek készítése során érdemes odafigyelni a következőkre:

- a fotók készítése előtt kapcsoljuk ki a dátumfeltüntetés funkciót.

- lehetőleg ne használjunk vakut, fényképezzünk nappali fényben.

- a kép legyen éles, és a háttér legyen egyszínű, lehetőleg világos.

- ne ágyazzuk be a képeket Word szövegfájlba, hanem csatoljuk az e-mailhez jpg formátumban.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Egyedi házszám- és más táblák s. k.
Korábbi barkácsolásból maradt 4 mm-es rétegelt lemeze Szajkó Zsoltnak Balatonszentgyörgyön. Ezt méretre vágta és lefestette vörösfenyő ...


Ötletek
Stílusos tálca kedves ajándéknak
Ki ne szeretné legalább egyszer ágyba kapni a reggelit? Akinek tetszik ez a saját kezűleg gravírozott tálca, maga is készíthet hasonlót, aztán egy reggel azon szolgálhatja föl szeretteinek – születésnapon, névnapon, évfordulón, anyák napján, stb. – a reggelit vagy a kávét.


Szerszám-anyag
Gravírozott képkeret készítése
Ajándékozzunk karácsonyra saját kezűleg gravírozott képkeretet! Most még több mint elegendő időnk van az elkészítésére.
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság