Szivar- és kártyadoboz dekupázs technikával

Ötletek

Szivar- és kártyadoboz dekupázs technikával

A kreatív munkákat, díszítéseket mindig is nőies dolognak tartották. Ennek nem kell így lennie, a férfi is kreatív, ötletes. Hát még ha személyes tárgyairól van szó. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet egy „sima” fadobozból egyedi, saját készítésű szivar- és kártyadobozt készíteni.

Elkészítése egyszerű, mindössze kézügyességünkre van szükségünk. Na meg saját kreativitásunkra. Mi döntjük el milyen színű legyen, milyen motívumok díszítsék, hogyan fessen otthonunk díszeként. Biztosak lehetünk benne, hogy barátaink is meg fogják csodálni, tán még irigykedni is fognak. Nincs más hátra, mint előre – lássuk, hogyan készül a férfias szivar- és kártyadoboz! (Persze hölgyek is elkészíthetik – maguknak vagy ajándékba.)

Anyagszükséglet

- Natúr fadoboz(ok)

- Dekupázspapír

- Okker, barna és bordó akrilfesték

- Szalvétaragasztó

- Fémpaszta, brillant gold árnyalat

- Matt lakk

- Fém sarokveretek (4 db)

- Hobbiragasztó

- Üveg kontúrfesték

- Olló

- Lapos ecset

 

Lépésről lépésre

1. Alapozzuk a doboz(ok)at okkerszínű akrilfestékkel. Száradás után durva szőrű ecsettel, hígítatlan barna festékkel húzzunk vízszintes vonalakat a felületre. Némelyiket ronggyal kicsit vissza is törölhetjük, régies hatást elérve.

 

2. A doboz peremeit kenjük át bordó festékkel, az éleket pedig az ujjunkra tekert puha rongy segítségével töröljük át fémpasztával. Ezzel szintén tovább növeljük az ódon hatást.

 

3. A dekupázs-papírból vágjuk ki a díszítésre szánt motívumokat. Dolgozzunk pontosan a szép eredmény érdekében. Utána pár másodpercre áztassuk vízbe vagy töröljük át nedves szivaccsal, így jobban alkalmazkodik a ragasztóhoz.

 

4. Kenjük be szalvétaragasztóval a dobozon a minta helyét, majd a képet simítsuk rá belülről kifelé haladva. A papírt – vastagságától függően – felülről is átkenhetjük ragasztóval.

 

5. Egyes motívumokat kiemelhetünk üveg kontúrfestékkel is, jelen esetben a feliratokat rajzoltuk körbe téglavörös kontúrral. Teljes száradás után a dobozokat lakkozzuk le. Használhatunk matt, selyemfényű vagy fényes lakkot.

 

6. Utolsó lépésként hobbiragasztóval rögzítsük a sarokvereteket.

 

Száradás után már használhatók is a tárolódobozok.

Közreműködött: Rayher Hobby Magyarország Kft.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Torta alakú doboz szülinapra
Még érdekesebb a születésnapi ajándék kicsomagolása, ha a doboza is torta alakú.


Otthon-bútor
Mozaikkal díszített lépcsőkorlát
Az idei barkácsbajnokság kiírása adta meg a végső lökést, hogy elkészüljön ez a gyönyörű, hatalmas díszítőmunka. Olvasónk az emeletre vezető lépcső mellett végig mozaikcsempével díszítette a korlát mögötti falrészt. Nemcsak szép, de tisztán tartani is könnyebb...


Otthon-bútor
Fal és díszpárna azonos mintával
A pillanatok alatt elkészíthető dekorációs elemek tökéletes összhangja segít feldobni az unalmas falakat és egyhangú díszpárnákat. Mi elkészítettük a fal és a párnahuzat dekorációjának kombinációját. Cikkünkben lépésről lépésre végigkövethető a készítés menete.


Otthon-bútor
Antikolt és dekupázzsal díszített doboz
Gyorsan elkészíthető, mégis szép és kedves ajándékon gondolkodunk? Ez a teafiltertartó díszdoboz jó megoldás. A dobozt is készíthetjük magunk, de meg is vehetjük, akkor az antikolás és a dekupázs következtében válik teljesen egyedivé és személyre szabottá.


Otthon-bútor

Nosztalgikus csendélet


Gép- és anyagújdonságok

Óriási ötletek apró balkonokhoz


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság