hirdetésSzivar- és kártyadoboz dekupázs technikával

Ötletek

Szivar- és kártyadoboz dekupázs technikával

A kreatív munkákat, díszítéseket mindig is nőies dolognak tartották. Ennek nem kell így lennie, a férfi is kreatív, ötletes. Hát még ha személyes tárgyairól van szó. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet egy „sima” fadobozból egyedi, saját készítésű szivar- és kártyadobozt készíteni.

Elkészítése egyszerű, mindössze kézügyességünkre van szükségünk. Na meg saját kreativitásunkra. Mi döntjük el milyen színű legyen, milyen motívumok díszítsék, hogyan fessen otthonunk díszeként. Biztosak lehetünk benne, hogy barátaink is meg fogják csodálni, tán még irigykedni is fognak. Nincs más hátra, mint előre – lássuk, hogyan készül a férfias szivar- és kártyadoboz! (Persze hölgyek is elkészíthetik – maguknak vagy ajándékba.)

Anyagszükséglet

- Natúr fadoboz(ok)

- Dekupázspapír

- Okker, barna és bordó akrilfesték

- Szalvétaragasztó

- Fémpaszta, brillant gold árnyalat

- Matt lakk

- Fém sarokveretek (4 db)

- Hobbiragasztó

- Üveg kontúrfesték

- Olló

- Lapos ecset

 

Lépésről lépésre

1. Alapozzuk a doboz(ok)at okkerszínű akrilfestékkel. Száradás után durva szőrű ecsettel, hígítatlan barna festékkel húzzunk vízszintes vonalakat a felületre. Némelyiket ronggyal kicsit vissza is törölhetjük, régies hatást elérve.

 

2. A doboz peremeit kenjük át bordó festékkel, az éleket pedig az ujjunkra tekert puha rongy segítségével töröljük át fémpasztával. Ezzel szintén tovább növeljük az ódon hatást.

 

3. A dekupázs-papírból vágjuk ki a díszítésre szánt motívumokat. Dolgozzunk pontosan a szép eredmény érdekében. Utána pár másodpercre áztassuk vízbe vagy töröljük át nedves szivaccsal, így jobban alkalmazkodik a ragasztóhoz.

 

4. Kenjük be szalvétaragasztóval a dobozon a minta helyét, majd a képet simítsuk rá belülről kifelé haladva. A papírt – vastagságától függően – felülről is átkenhetjük ragasztóval.

 

5. Egyes motívumokat kiemelhetünk üveg kontúrfestékkel is, jelen esetben a feliratokat rajzoltuk körbe téglavörös kontúrral. Teljes száradás után a dobozokat lakkozzuk le. Használhatunk matt, selyemfényű vagy fényes lakkot.

 

6. Utolsó lépésként hobbiragasztóval rögzítsük a sarokvereteket.

 

Száradás után már használhatók is a tárolódobozok.

Közreműködött: Rayher Hobby Magyarország Kft.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
A homlokzat díszítve szép
Egy ház homlokzatának nem muszáj unalmasnak lennie – ezt bizonyítja olvasónk példája is.


Ötletek
Csinos varródoboz
A mellékelt képeken látható varródoboz felújításához azután kapott kedvet Farkas Szilvia Tabon, miután barátnőjével közösen egy régi borospalack tartó dobozt (két palack fért bele) alakítottak át, ajándékba – szintén varródobozzá.


Ötletek
Terméskő a házon
A ház nem csak a vakolat színezésével tehető szebbé.


Szerszám-anyag
A NORTENE MOSAIC panellel
az OUTDESIGN az INDESIGN szintjére emelkedik.
Otthon-bútor

Panelelőszoba másként


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság