A tökfej kifaragása persze amellett hogy nagyszerű családi program, a művészi hajlamokat is kihozza a családtagokból. Mint nagy képünkön látható, tökvicsori helyett (fekete) macskát, pókot, vagy tetszés szerint bármi mást is vághatunk a tök héjába.
1. Szerezzünk közepes, mondjuk 3 kilós tököt, óvatosan vágjuk le a tetejét, hogy később fedélként visszatehessük, majd vájjuk és kanalazzuk ki a puha belsejét. A héja körül a kemény húsa maradhat.
2. Filccel rajzoljuk a tökre a mintát, könnyen kivágható, egyenes vonalakból, vágjuk körbe, nyomjuk be és a végén öntsük ki. Végül tegyünk a tökbe mécsest, gyújtsuk meg és illesszük vissza a tök fedelét.
Anyag- és szerszámszükséglet
Fotók: Pixabay
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.