hirdetésZseniális újrahasznosítás

Ötletek

Zseniális újrahasznosítás

  Kerékpár-, autó- és motorkerékpár-alkatrészekből készülnek Edouard Martinet mesterien formázott állatai.

martinet-3.jpgA francia művész, Edouard Martinet leselejtezett kerékpárokból, autókból és háztartási tárgyakból készíti szobrait. 

martinet-4.jpg

A szitakötő hasát páldául kerékpár-szivattyúból készítette, a szélvédőtörlők a légy lábaiként szolgálnak, a kerékpár-gyártó fém logói a hal pikkelyeihez adtak alapnyagot.

martinet-7.jpg

Hihetetlen, de Martinet soha nem hegeszti vagy forrasztja darabjait, hanem csak csavarokat vagy kötőelemeket használ, és csak azokat az alkatrészeket választja ki, amelyek az egyes részegységekhez úgy „illeszkednek”, akár egy puzzle.martinet-10.jpgmartinet-2.jpg

forrás:thisiscolossal
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Létrakészítés
Kedves olvasónk ? Szedlák István Gyöngyösről ? elégedetlen volt a kereskedelemben kapható létrákkal: az egyik olcsó volt, de nem elég hosszú, a másik megfelelő lett volna, de drága, a harmadik gyenge minőségű volt. Így készített magának egyet.


Ötletek
Háromféleképpen kapcsolható csillár
Fölöslegesen ne kelljen a szükségesnél több izzót működtetni – nincs ember, aki ne értene egyet ezzel a megállapítással. Bár a boltban kapható csillárok néha rákényszerítenek bennünket a pazarlásra. Van egyszerű megoldás a problémára.


Ötletek
Szájmaszk készítése házilag
Ha a koronavírus miatt szeretnél maszkot hordani, de már elfogyott a gyógyszertári, készíts magadnak textilből!


Ötletek
Bowden helyett lánc
Sok gondja volt a rotációs kapa kuplungbehúzó bowdenjével Fogl Gyulának Almásfüzitőn. Ha sodrottat használt, akkor kiszőrösödött és elszakadt. Ha pedig huzalból készültet, akkor megnyúlt, és gyakran kellett állítani.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság