Zseniális újrahasznosítás

Ötletek

Zseniális újrahasznosítás

  Kerékpár-, autó- és motorkerékpár-alkatrészekből készülnek Edouard Martinet mesterien formázott állatai.

martinet-3.jpgA francia művész, Edouard Martinet leselejtezett kerékpárokból, autókból és háztartási tárgyakból készíti szobrait. 

martinet-4.jpg

A szitakötő hasát páldául kerékpár-szivattyúból készítette, a szélvédőtörlők a légy lábaiként szolgálnak, a kerékpár-gyártó fém logói a hal pikkelyeihez adtak alapnyagot.

martinet-7.jpg

Hihetetlen, de Martinet soha nem hegeszti vagy forrasztja darabjait, hanem csak csavarokat vagy kötőelemeket használ, és csak azokat az alkatrészeket választja ki, amelyek az egyes részegységekhez úgy „illeszkednek”, akár egy puzzle.martinet-10.jpgmartinet-2.jpg

forrás:thisiscolossal

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Létrakészítés
Kedves olvasónk ? Szedlák István Gyöngyösről ? elégedetlen volt a kereskedelemben kapható létrákkal: az egyik olcsó volt, de nem elég hosszú, a másik megfelelő lett volna, de drága, a harmadik gyenge minőségű volt. Így készített magának egyet.


Ötletek
Duplán hasznosul a meleg
Lehet még idén is hideg, akkor jöhet jól ez az ötlet. Egyszerűen és gazdaságosan fűti be fürdőszobáját Ajkay Imre Szombathelyen, rásegítve a meglévő, pazarló villanyfűtésre.


Ötletek
Tegyünk talpat a gravírozó alá!
Megszenvedett egy névtábla fába gravírozásával Varga Ákos Sopronban – az ember a precíz vonalak kimunkálásakor nehezen tudja egyenesen tartani a gravírozót, és a vonalak nem olyanok lettek, amilyeneknek szerette volna őket. Gondolkodott – és eszébe ötlött a megoldás.


Ötletek
Hintaágy a teraszra
Az a legjobb hintaágy, amit magunk készítünk - igényeink szerint, a rendelkezésre álló térre szabva.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság