hirdetésKerti mozaikkép

Ötletek

Kerti mozaikkép

Édesapja nyomdokain haladva készít szabadtéri mozaikokat Tímea.

A papírsablon úgy készül, hogy kiválaszt egy képet, lehet bármilyen kicsi, és négyzethálóval akkorára nagyítja, amekkorára szeretné. Minden négyzetbe beleírja a kép színét. Majd feldarabolja a négyzetháló vonala mentén. 

Galériához klikk a képre!
Tímea kikeveri a betont és beleönti 1 centi magas és 20×20 centis fémsablonba.
Lesimítja a felszínét és jöhet a kinagyított rajzot hordozó papírsablon a tetejére.
De előbb a papírsablont is eldarabolja a vonalak mentén, majd egymás mellé rakja.
Színenként (papírsablondarabonként) haladva rakja le az egyszínű üvegdarabokat.
A kész darabokat összerakja képpé.

A különböző üvegeket előbb összedarabolja. Az átlátszó üvegből szürke szín lesz, a zöld és barna színt sörös- vagy borosüvegek szolgáltatják, a fehér pedig általában tányér. Ezeket az apró üvegdarabokat aztán minden papírrészlet levétele után, a megfelelő részletbe rakosgatja. 

8.jpg
Mivel egy négyzet elkészítése akár három órát is igénybe vehet, ezalatt a beton szépen meghúz és levehető róla a fémsablon. Tímea két napig nem mozgatja, utána körömkefével letisztítja a nem oda való betont és kész is. Egy mozaikkép hónapokig, sőt évekig is készülhet.

Alkotó: Szalai Istvánné Tímea

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Egy szoba három funkcióval
Egy 44 négyzetméteres lakást újítottak fel Kalló Imréék Gödöllőn, és annak a legnagyobb helyiségéből térelválasztóval külön hálófülkét, egy vendégfogadó-tévénéző sarkot, mellette pedig egy dolgozófülkét alakítottak ki.


Kert-balkon
Térburkolat betonkőből
A házunk elkészült, de a munkának még koránt sincs vége. A házfal tövébe, a lábazathoz körben járdaszerkezetet kell építenünk. A megfelelő szélességű és lejtésű, hézagmentes járda ?mellesleg? azt is biztosítja, hogy a lábazattól és a pincefalaktól megfelelő módon vezethessük el a csapadékvizet.


Ötletek
Cicavízió élőben
Régi Videoton televízióból készített cicaházat Süle Gabriella Budapesten.


Szerszám-anyag
Szigetelt ház – fűtés negyedáron
Közel háromhavi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40 302 forintot spórolt meg szeptember 27-től december 2-ig az a négytagú hajdúnánási család, akinek otthonát az első magyarországi Referenciaház Program keretében korszerű szigeteléssel látta el a Knauf Insulation.


Szerszám-anyag

Utólagos résszigetelés
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság