Az Építési Bajnokság nyertesei

Ötletek

Az Építési Bajnokság nyertesei

Idén is nagyon sok szebbnél szebb bútor, kert, dekoráció és építmény került ki olvasóink keze alól, és érkezett az építési bajnokságra. 

Terasz az egész családnak - építés

1558969612_3486_20.orig.jpg

A kültéri faépítmények szeretetéből fakadt az ötlet, a motivációt pedig a barkácshobbi szolgáltatta RÁCZ GYULA számára, amikor a mindeddig hiányzó terasz megépítése mellett döntött. A tervezés során takarékos kiosztással számolt, az összfelület 27 m  terasz és egy 6 m hosszú, 1 m széles új lépcső. A pontalapok kiásása után a betonozás, anyagbeszerzés és előkészítés, szabás következett. A vázszerkezet felépítése, szintezése után az előkészített anyagokból következett a burkolás, a lépcső járófelület borítása, majd a korlát elkészítése.

Fedett kiülő rönkfából - kert

1563834761_3655_2.orig.jpg

Egy 16 négyzetméter alapterületű, oldalain nyitott, rönkfából készült kerti faházat épített a kerti taván levő viszonylag nagy szigetre LÁSZLÓ SÁNDOR. Nem elégedett azonban meg ezzel, hanem tölgyfából készített alá asztalt, padokat, széket, majd, mivel a kerti kiülő épülete a szigeten van, és valahogy meg kell közelíteni, ácsolt egy oda vezető eros, stabil rönkfa hidat. A három tereptárgyat együtt látva kézenfekvő volt, hogy 2019-ben ő lesz a kert kategória nyertese.

Minimál japánkert - festés

1561381838_1418_1.orig.jpg

A ház udvarát akarta úgy átalakítani DUPAJ PÉTER, hogy a pörgős hétköznapok, munka utáni kikapcsolódást elősegítse. Így született meg az egyszerűséget képviselő minimál és a nyugalmat árasztó japán kert kombinációja. A téli időszakban kezdődött a tervezés, rajzolás, makettkészítés. Kora tavasszal aztán elkezdték a földmunkákat, tereprendezést. Kijelölték a leendő kerti tó kerületét, kiásták a medrét, megépítették a sziklakertet, a zen kört, a közlekedőutakat, legyártották a tavi csobogót és a torii kaput. A melegebb idő beálltával pedig geotextillel fedték és fóliázták tómedret, feltöltötték vízzel, beüzemelték a csobogó kaput és betelepítették a tavat vízinövényekkel. Ezután már „csak” a közlekedő ösvények geotextilezése és járdalapok elhelyezése volt hátra, a fehér murva, a gyöngykavics és a bazaltzúzalék szétterítése.

Átalakított belső terek - bútor

1563028205_3937_1.orig.jpg

Kézenfekvő volt BARNA LAJOSÉK motivációja: vásároltak egy eléggé lepukkant házat, és szerették volna ízlésüknek megfelelően, olcsón és praktikusan felújítani. A konyhabútor minden kerete ytongból készült, ami olcsóbb megoldás volt, mintha a teljes bútor fából készült volna. Az előtérben lévő kis konyhasziget célja, hogy elválassza a konyhát a nappali többi részétől, de mégse zárja le teljesen. A mozaikot Lajos összetört járólapmaradékból készítette. A beépített sütő oszlopát szintén ytongból csinálta, a járólapozás és a fal burkolása is saját kezűleg készült. A nappali fal nagy része is ytongból készült, a fenyőfiókok váza is. A kandalló vázát viszont szeletelt téglával rakta ki. A kandalló feletti burkolás fémvázra épített gipszkarton, két oldala fémrácsos, hogy a meleg levegő kiáramolhasson. A felső rész levehető, hogy könnyen lehessen takarítani a kémény körüli részeket.

Baglyos hangulatvilágítás - közönségdíj

1557003489_3783_17.orig.jpg

Szereti a különböző baglyos motívumokat KUBIK IMRE párja, neki készült ajándékba ez a többféle színű háttérvilágítással ellátott bagolylámpa. A fából, lombfűrésszel kivágott bagoly hátuljára ragasztópisztollyal rögzítette az akasztót és a LED hűtését szolgáló alumíniumprofilokat. Csiszolás után megkapta az alap fehér színt három rétegben, ezután következett a szemek megrajzolása. A következő lépésben került sor a LEDszalag felragasztására és összekötésére a vezérléssel.
 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Retró komód újrafestve
Eredetileg ez egy barna, fényesre lakkozott bútordarab volt, de Rideg Krisztina arra gondolt: miért is ne lehetne valami egészen különlegeset alkotni belőle?


Szerszám-anyag
Stabil karácsonyfatalp
A karácsonyfa díszítése során mindig gondot okozott Sebestény Istvánéknál Budapesten, hogy könnyű és kis átmérőjű talpa miatt könnyen megbillent.


Ötletek
Napozóágy raklapból
Tetszettek a raklapbútorok Horváth Dánieléknek Szombathelyen, ezért ők is ki akarták próbálni magukat, hogy mire képesek.


Otthon-bútor
Tömörfa parketta és a laminált padló lerakása
A korszerű padlóburkoló elemek lerakásához egyre egyszerűbb módszereket dolgoznak ki. Ezek lehetővé teszik, hogy akár a teljesen kezdők is nekiláthatnak a munkának ? nekik nyújtunk segítséget összefoglalónkkal.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság